Ing. Věra Kovářová

poslankyně Parlamentu ČR za Středočeský kraj (STAN)

Věra Kovářová, bývalá vrcholová sportovkyně (dorostenecká basketbalová mistryně republiky), vystudovala Vysokou školu ekonomickou, obor zahraniční obchod a dvouleté manažerské postgraduální studium na European Business School Prague (Master of International Management).  Absolvovala doplňkové studium právní němčiny na Univerzitě Karlově. Pracovala jako překladatelka a učitelka německého jazyka.  Jako starostce obce Chýně se jí podařilo získat finanční prostředky na investice na ČOV, rozšíření školy, nové chodníky i přírodní park. Je zastánkyni živého venkova, která probudila k životu kulturní a spolkový život ve své obci. Je duší pěveckého sboru Chláchol a ředitelkou obecně prospěšné společnosti „Chýňská o.p.s. – Občané, Přátelé, Sousedé“, která navazuje na činnost OS ARBOR, ve kterém též působila.

Věra Kovářová je zastupitelkou obce Chýně, zastupitelka Středočeského kraje, je členkou předsednictva Sdružení místních samospráv ČR. Stojí v čele středočeské organizace hnutí „Starostové a nezávislí“ (STAN).  Mezi její úspěchy patří organizace Petice proti výstavbě logistického centra v Chýni, díky níž se podařilo zabránit jeho výstavbě. Ve Středočeském kraji organizovala Petici proti zrušení Masarykova nádraží či Petici proti rušení autobusových spojů (tzv. Rathův Škrtobus). Ve středočeském Výboru pro dopravu se zaměřuje na zlepšení veřejné dopravy a dopravní obslužnosti.

Bojovala za přijetí novely zákona o rozpočtovém určení daní (RUD), která odstranila diskriminaci ve financování menších obcí a měst. „Chci využít svých zkušeností z komunální a regionální politiky v oblasti čerpání evropských dotací, jsem pro zachování stávající dostupnosti veřejných služeb. Budu usilovat o přijetí zákona o tzv. dětských skupinách a o podporu zkrácených úvazků pro ženy s malými dětmi,“ komentovala svou kandidaturu do Poslanecké sněmovny Věra Kovářová.

Nyní pracuje jako ředitelka o.p.s., jako překladatelka a lektorka německého jazyka. Je vdaná, má jednu dceru, manžel je architekt.  Ve volném čase hraje na flétnu, ráda plave, poznává krásy svého kraje či pracuje na zahradě.

Osobní motto: Vlastní spokojenost pramení z práce pro druhé.

Odstraňujeme nespravedlnost u částečných úvazků

1. 12. 2016
Všem, kteří chtějí pracovat jen na částečné úvazky, by měla pomoci novela zákona o pojistném na veřejné zdravotní pojištění, kterou předložili poslanci z klubu TOP 09 a Starostové.
Číst více

Kovářová: Napravujeme chyby v zákonech, infrastrukturu bude možné ukládat do komunikací

14. 9. 2016
Poslanecká sněmovna dnes schválila návrh novely zákona o pozemních komunikacích, která odstraňuje nedostatky zákona, které vznikly při jeho předchozí novelizaci. Kvůli chybám nebylo možné ukládat infrastrukturu do jiných než místních komunikací. To zabrzdilo investice a realizaci infrastrukturních staveb v obcích a městech v celé České republice.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram