Ing. Michal Kučera

člen výkonného výboru TOP 09

Michal Kučera se narodil v roce 1968, žije v Lounech.

Je absolventem gymnázia a Hornicko-geologické fakulty Vysoké školy báňské v Ostravě. Ve svém profesním životě se zabývá rozvojem obchodních aktivit strojírenských a elektrotechnických společností na tuzemských a zahraničních trzích (zejména ve střední a východní Evropě). Současně se podílí na celkovém rozvoji a oživení řízených společností, na zvýšení jejich konkurenceschopnosti a atraktivity. Na jejich schopnosti obstát v náročném tržním prostředí. Nyní řídí pobočku zahraniční elektrotechnické společnosti a její činnost na českém a slovenském trhu.

Po komunálních volbách byl Michal Kučera zvolen členem Rady města Loun a od února 2012, kdy je TOP 09 součástí lounské koalice (Unie pro sport a zdraví, Koalice pro Louny, ODS), je též předsedou finančního výboru Zastupitelstva města Loun.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 kandidoval v Ústeckém kraji jako lídr TOP 09 a byl zvolen poslancem. Je členem poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové a působí ve výboru pro životní prostředí a hospodářském výboru.

Vyrůstal na knihách J. Foglara, E.T. Setona, J. Londona a foglarovský pohled na svět mu zůstal dodnes, i když už čte dávno jiné knihy. Od mládí má silný vztah k přírodě a tráví v ní spoustu volného času jako vysokohorský turista, vodák nebo tramp na zimních vandrech. Ve volném čase si rád zahraje fotbal, vyrazí si na horském kole, v zimě vyjede na lyže nebo běžky. Zajímá ho též historie hornictví (hlubinného dobývání) v ČR. Poslouchám klasický rock (Pink Floyd, Dire Straits...) a country (J.Cash, K.Kristofferson,W.Nelson...).

Až do vstupu do TOP 09 nebyl členem jiné politické strany. Je ženatý a má 2 děti.

Děkuji všem voličům TOP 09

23. 10. 2017
Vážení přátelé,děkuji všem za hlasy pro TOP 09. V krajské kampani jsme cítili obrovskou podporu, kterou se však nepodařilo proměnit v dobrý volební výsledek. Vaše hlasy ale nepropadly, pomohly k tomu, že TOP 09 zůstala v Sněmovně.
Číst více

Rozhovor: Michal Kučera je rád v přírodě

20. 10. 2017
Je vycházející hvězdou TOP 09. Předsedá jejímu poslaneckému klubu. Jeho největší zálibou je příroda a jeho dva synové. „TOP 09 je zárukou, že nebude pošlapána svoboda, kterou jsme získali v roce 1989,“ říká Michal Kučera, který obhajuje svůj poslanecký mandát za Ústecký kraj.
Číst více

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram