Ing. Markéta Pekarová Adamová

místopředsedkyně TOP 09, poslankyně Parlamentu ČR za Hl. m. Prahu, členka krajského předsednictva TOP 09 Praha

Markéta Adamová se narodila 2. října 1984 v Litomyšli. Absolvovala osmileté Gymnázium ve Svitavách. Do Prahy se přestěhovala v roce 2005, kdy začala studium na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, obor Andragogika a personální řízení a souběžně se studiem pracovala ve společnosti T-Mobile Czech Republic. Roku 2008 získává titul Bc. Ve své bakalářské práci se věnuje tématu Zaměstnavatelnost zdravotně postižených.

Od roku 2009 studovala Markéta Adamová na Českém vysokém učení technickém, obor Ekonomie a management v průmyslu. Roku 2011 získává titul Ing. za diplomovou práci na téma Diversity management.

Ve společnosti T-Mobile pracovala téměř 4 roky, především v obchodním oddělení. Po ukončení bakalářského studia pracovala nejdříve v personální a poté ve vzdělávací agentuře. Věnovala se i obchodní činnosti v oblasti služeb jako OSVČ.

V létě roku 2009 vstoupila Markéta Adamová do politické strany TOP 09. Do té doby se aktivně politicky neangažovala.

V komunálních volbách na podzim roku 2010 byla zvolena do Zastupitelstva Městské části Praha 8. Následně byla Markéta Adamová zvolena do Rady MČ Praha 8 jakožto uvolněná radní. Pod její gesci spadá sociální oblast a protidrogová prevence. Od května 2012 se její gesce rozšířila o oblast evropských fondů. V komunálních volbách 2014 obhájila zastupitelský mandát.

V květnu 2012 byla Markéta Adamová zvolena předsedkyní regionální organizace TOP 09 Praha 8, tento post v dubnu 2013 a následně v dubnu 2015 obhájila. Od září 2013 je členkou předsednictva TOP 09 Praha. V této funkci zůstává i po pražském volebním sněmu 2016.

V říjnových předčasných volbách do Poslanecké sněmovny byla Markéta Adamová roku 2013 zvolena poslankyní Parlamentu ČR za Hl. město Praha.

V listopadu 2015 byla na 4. celostátním sněmu TOP 09 zvolena místopředsedkyní TOP 09.

Ve volném čase se věnuje především sportu (nejvíce běhu), cestování a kultuře.

Významnou součástí jejího života je i dobrovolnická práce. Věnuje se jak mezinárodnímu dobrovolnictví (pracovní „workcampy" v dětských domovech v Arménii a Maroku, pracovala s postiženými lidmi v Srbsku a absolvovala environmentální projekt ve Skotsku), tak dobrovolnické práci s dětmi v Česku (spoluorganizuje dětské tábory a akce pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí).

Hovoří plynně anglicky, studuje španělštinu.

Praha 8 se vykašlala na obyvatele Palmovky a místní občanskou vybavenost

21. 9. 2017
TOP 09 na včerejším zastupitelstvu Prahy 8 prosadila otevření diskuze nad aktuálním vývojem v kauze Nová Palmovka. Stavba budovy, která byla projektována jako nové sídlo radnice, by se měla po téměř třech letech opět spustit. I přes dlouhou diskuzi zůstává nad projektem řada otázek, na které nedokázal radní Prahy 8 Radomír Nepil odpovědět.
Číst více

Rodinám s dětmi musíme vytvořit lepší podmínky, říká poslankyně Adamová z TOP 09

20. 9. 2017
Markéta Pekarová Adamová se pokusí v říjnových volbách obhájit svůj mandát v Poslanecké sněmovně. O znovuzvolení se uchází z druhého místa na pražské kandidátní listině strany TOP 09. V dolní komoře Parlamentu se doposud zabývala především tématy souvisejícími s rodinnou a sociální politikou. Pokud by jí voliči dali možnost v parlamentní práci pokračovat, na jaká témata by se zaměřila? Na tuto a další otázky odpovídala serveru Pražský patriot.
Číst více

TOP CENTRUM