Ing. Jaroslav Lobkowicz

poslanec Parlamentu ČR za Plzeňský kraj (TOP 09)

Narodil se 16. 8.1942 v Plzni jako druhý nejstarší z 5 dětí, maturoval v Plzni v roce 1959.

Z kádrových důvodů nemohl Jaroslav Lobkowicz studovat vysokou školu, vyučil se tedy televizním opravářem. Po dvou letech na vojně pracoval v Televizní službě v Plzni.

Od roku 1968 žil v Mnichově. Vystudoval elektrotechniku na Technische Universität v Mnichově, studium ukončil v roce 1972. Pracoval u firmy Siemens.

V restituci mu byl vrácen částečně zdevastovaný rodinný majetek zejména v Plzni-Křimicích, na kterém hospodaří. Zpočátku do Čech dojížděl, v roce 1993 se přestěhoval i s rodinou do České republiky. Podniká v zemědělství a potravinářském průmyslu.

Jaroslav Lobkowicz je ženatý a má tři syny. Nejstarší syn Vladimír má 2 děti a v roce 2012 přebral správu nad rodinným majetkem. Druhý syn Jaroslav vstoupil do řádu a v současné době žije v Paříži.Nejmladší Filip má dvě 2 děti a pracuje v bankovním sektoru ve Frankfurtu nad Mohanem.

V komunálních volbách v roce 1994 byl zvolen do Zastupitelstva města Plzně, byl členem Rady města Plzně a předsedou Komise pro partnerské vztahy Rady. Členem Zastupitelstva města Plzně byl i po komunálních volbách roku 1998. Ve volbách 1998 byl Jaroslav Lobkowicz zvolen poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Pracoval ve dvou výborech: zemědělském a pro evropskou integraci. Svůj mandát obhájil v roce 2002. V roce 2008 byl zvolen do krajského zastupitelstva Plzeňského kraje.

V květnových volbách 2010 do Poslanecké sněmovny byl zvolen poslancem. Jaroslav Lobkowicz je místopředsedou Výboru pro evropské záležitosti a členem Zemědělského výboru. Je předsedou Francouzské aliance v Plzni.

Hovoří německy, francouzsky a anglicky.

TOP 09 plesala a pomáhala již po sedmé

30. 1. 2017
Příznivci a členové TOP 09 se v sobotu sešli v plzeňské Měšťanské besedě na sedmém ročníku tradičního reprezentačního plesu TOP 09 Plzeňského kraje. Večer, který se letos nesl v divadelním duchu, byl příležitostí se nejen dobře pobavit a potkat známé osobnosti, ale také přispět na dobrou věc. Výtěžek soutěže o ceny totiž putoval jako každý rok na dobročinné účely.
Číst více

Karel Schwarzenberg v Plzeňském kraji

1. 10. 2016
Kontaktní kampaň TOP 09 před krajskými a senátními volbami je v plném proudu. V sobotu přijel kandidáty podpořit čestný předseda strany Karel Schwarzenberg. Na pozvání starosty města Karla Naxery (TOP 09) navštívil Přeštice, poté přijel do Soběsuk na jižním Plzeňsku na mistrovství ČR v míchání tataráku a závěr dne strávil obklopen svými fanoušky na svátku plzeňského piva – Pilsner Festu v Plzni.
Číst více

Jaroslav.Lobkowicz@top09.cz
jaroslav-lobkowicz.cz
facebook.com/jaroslav.lobkowicz

Poslanecká kancelář

TOP CENTRUM
BCB - 10. patro
Anglické nábřeží 2434/1
301 00 Plzeň

Úřední hodiny

Pondělí: 10-12 a 14-18 hod.
Schůzky pouze po předchozí domluvě.

Kde můžete potkat...

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram