Ing. Jan Vitula

místopředseda TOP 09, předseda Jihomoravské krajské organizace TOP 09

Jan Vitula se narodil 3. 11. 1968 v Brně, vyrůstal s rodiči a bratrem v Židlochovicích, kde žije doposud. V roce 1992 absolvoval Mendelovu zemědělskou a lesnickou univerzitu a nastoupil do bankovního sektoru, krátce působil i v soukromé firmě.

V roce 1998 se Jan Vitula stal místostarostou města Židlochovice a za „čtyřkoalici" kandidoval do nově vzniklého krajského zastupitelstva, v němž čtyři roky působil jako předseda finančního výboru. V té době začal spolupracovat na vzniku Regionální inovační strategie. Díky těmto zkušenostem později vedl expertní tým firmy Ernst & Young, který vytvářel jednu z prvních verzí operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace.

Po odchodu ministryně Kuchtové, byl Jan Vitula Ondřejem Liškou přizván ke spolupráci na MŠMT, kde se stal vrchním ředitelem sekce zodpovědné za strukturální fondy. Po nástupu ministra Josefa Dobeše z ministerstva odešel a v září 2011 se stal kvestorem Masarykovy univerzity. V březnu 2012 na funkci kvestora rezignoval se záměrem plně se věnovat kampani do krajských voleb.

V komunálních volbách v roce 2014 byl podruhé zvolen starostou města Židlochovice. Za TOP 09 kandidoval jako lídr v krajských volbách v roce 2016 a byl znovuzvolen členem krajského zastupitelstva. V listopadu se pak stal náměstkem hejtmana.

Na 5. celostátním sněmu TOP 09 v listopadu 2017 byl delegáty zvolen místopředsedou strany.

Jan Vitula je ženatý a má dvě dcery.

Vitula: Podpora spolků má v Židlochovicích pevné místo

25. 5. 2018
Rozhovor s Janem Vitulou (TOP 09), starostou města Židlochovice, o aktivní úloze nejrůznějších spolků a iniciativ, které město podporuje.
Číst více

Vitula: Židlochovice oslaví sto let od vzniku republiky jako „Mě100 židlí“

9. 4. 2018
Starosta města Židlochovice Jan Vitula (TOP 09) pojal letošní výročí sto let od vzniku republiky poněkud netradičně. Vedení města si pohrálo se slovní hříčkou familiérního označení města a kulatým významným výročím.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram