doc. Ing. Mgr. Martin Dlouhý, Dr., MSc.

člen výkonného výboru TOP 09, předseda Pražské krajské organizace TOP 09

Bydlí na Žižkově a přednáší na Vysoké škole ekonomické. V roce 2009 se stal členem TOP 09 a zakládal organizaci Praha 3. Předtím nebyl členem žádné strany.

V roce 2010 byl za TOP 09 zvolen do Zastupitelstva hl. města Prahy a od června 2013 do listopadu 2014 byl radním pro zdravotnictví, sociální politiku a bydlení. Ve funkci radního se mu během roku a půl povedlo například:

• Zachránit před bankrotem Olivovu dětskou léčebnu, která tak dále slouží dětem.
  • Zvýšit dotace pro domovy důchodců a domovy pro osoby zdravotně postižené, což bylo nutné pro zajištění důstojné kvality služeb pro klienty a nárůst platů pracovníků v sociálních službách, jejichž práce je podhodnocena.
  • Připravit v zimě dostatečný počet míst v ubytovnách pro osoby bez přístřeší. Lidé nemrzli v noci na ulici nebo v tramvajích, každý měl možnost najít přístřeší.
  • Předložit dlouhodobé strategické dokumenty v oblasti drogové politiky a v prevenci rizikového chování dětí a mládeže. Záměrem je pomoci lidem v nouzi a zároveň minimalizovat negativní dopady na obyvatele Prahy. Zvýšit také prostředky na boj proti drogám.
  • Spustit dlouho připravovanou privatizaci magistrátních bytů a zvýšit počet magistrátních bytů určených pro seniory a pro učitele.

V pražských volbách 2014 byl opět zvolen do zastupitelstva hlavního města. V listopadu 2016 byl zvolen předsedou TOP 09 Praha.

Prostě ho zavřeme

19. 1. 2018
Vedení hlavního města Prahy uzavřelo do odvolání Libeňský most pro automobily i tramvaje. Část mostu je v havarijním stavu, nutná oprava nějakou dobu potrvá, zatím je most uzavřen na neurčito.
Číst více

Karel Schwarzenberg a další kandidáti vyjeli tramvajemi za voliči v Praze

18. 10. 2017
Kandidáti TOP 09, kteří před sněmovními volbami den co den diskutují s voliči v ulicích Prahy, za nimi dnes vyrazili i po kolejích. Ve třech tramvajích lidem nabídli nejen svezení zdarma, ale také hudbu, mošt a diskusi o všech tématech, která je zajímají. Byla to dobrá jízda, zhodnotil akci Karel Schwarzenberg.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram