doc. Ing. Mgr. Martin Dlouhý, Dr., MSc.

člen výkonného výboru TOP 09

Bydlí na Žižkově a přednáší na Vysoké škole ekonomické. V roce 2009 se stal členem TOP 09 a zakládal organizaci Praha 3. Předtím nebyl členem žádné strany.

V roce 2010 byl za TOP 09 zvolen do Zastupitelstva hl. města Prahy a od června 2013 do listopadu 2014 byl radním pro zdravotnictví, sociální politiku a bydlení. Ve funkci radního se mu během roku a půl povedlo například:

• Zachránit před bankrotem Olivovu dětskou léčebnu, která tak dále slouží dětem.
  • Zvýšit dotace pro domovy důchodců a domovy pro osoby zdravotně postižené, což bylo nutné pro zajištění důstojné kvality služeb pro klienty a nárůst platů pracovníků v sociálních službách, jejichž práce je podhodnocena.
  • Připravit v zimě dostatečný počet míst v ubytovnách pro osoby bez přístřeší. Lidé nemrzli v noci na ulici nebo v tramvajích, každý měl možnost najít přístřeší.
  • Předložit dlouhodobé strategické dokumenty v oblasti drogové politiky a v prevenci rizikového chování dětí a mládeže. Záměrem je pomoci lidem v nouzi a zároveň minimalizovat negativní dopady na obyvatele Prahy. Zvýšit také prostředky na boj proti drogám.
  • Spustit dlouho připravovanou privatizaci magistrátních bytů a zvýšit počet magistrátních bytů určených pro seniory a pro učitele.

V pražských volbách 2014 byl opět zvolen do zastupitelstva hlavního města. V listopadu 2016 byl zvolen předsedou TOP 09 Praha.

Poznejte nás - rozhovor s Martinem Dlouhým, předsedou TOP 09 na Praze 3 a zastupitelem hlavního města

30. 8. 2019
Martin Dlouhý je profesorem na Vysoké škole ekonomické v Praze. V roce 2009 zakládal organizaci TOP 09 na Praze 3 a je dlouholetým předsedou místní organizace. V roce 2018 byl znovuzvolen do zastupitelstva hlavního města za Spojené síly pro Prahu (TOP 09, STAN, KDU-ČSL). Má rád chytré sci-fi a fantasy filmy. Tento rok se těšil na poslední sérii Her o trůny a jeho závěr považuje za velmi poučný.
Číst více

„Spojenci“ vstoupili do finále volební kampaně koncertem symfonického orchestru na Vltavské

3. 10. 2018
Předvolební kampaň TOP 09 a Starostů k letošním volbám na pražský magistrát vyvrcholila netradičním setkáním před vstupem do stanice metra Vltavská. Kandidát na primátora Jiří Pospíšil, dvojka na kandidátce Hana Marvanová a další čelní představitelé Spojených sil pro Prahu představili svůj záměr k vybudování nové budovy filharmonie na levém břehu Vltavy nedaleko Hlávkova mostu. Občanům Prahy zpříjemnil cestu do práce improvizovaný koncert symfonického orchestru složeného z hudebníků, kteří podporují výstavbu nové moderní budovy filharmonie. Akce se zúčastnil také přední český architekt Josef Pleskot, který společně s Jiřím Pospíšilem ukázal hmotovou studii plánované stavby.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram