doc. Ing. Mgr. Martin Dlouhý, Dr., MSc.

člen výkonného výboru TOP 09

Bydlí na Žižkově a přednáší na Vysoké škole ekonomické. V roce 2009 se stal členem TOP 09 a zakládal organizaci Praha 3. Předtím nebyl členem žádné strany.

V roce 2010 byl za TOP 09 zvolen do Zastupitelstva hl. města Prahy a od června 2013 do listopadu 2014 byl radním pro zdravotnictví, sociální politiku a bydlení. Ve funkci radního se mu během roku a půl povedlo například:

• Zachránit před bankrotem Olivovu dětskou léčebnu, která tak dále slouží dětem.
  • Zvýšit dotace pro domovy důchodců a domovy pro osoby zdravotně postižené, což bylo nutné pro zajištění důstojné kvality služeb pro klienty a nárůst platů pracovníků v sociálních službách, jejichž práce je podhodnocena.
  • Připravit v zimě dostatečný počet míst v ubytovnách pro osoby bez přístřeší. Lidé nemrzli v noci na ulici nebo v tramvajích, každý měl možnost najít přístřeší.
  • Předložit dlouhodobé strategické dokumenty v oblasti drogové politiky a v prevenci rizikového chování dětí a mládeže. Záměrem je pomoci lidem v nouzi a zároveň minimalizovat negativní dopady na obyvatele Prahy. Zvýšit také prostředky na boj proti drogám.
  • Spustit dlouho připravovanou privatizaci magistrátních bytů a zvýšit počet magistrátních bytů určených pro seniory a pro učitele.

V pražských volbách 2014 byl opět zvolen do zastupitelstva hlavního města. V listopadu 2016 byl zvolen předsedou TOP 09 Praha.

Praha se primátorce Krnáčové (ANO) rozpadá pod rukama

25. 1. 2018
TOP 09 v zastupitelstvu hlavního města Prahy z opozičních lavic dlouhodobě naléhá na řešení klíčových problémů metropole. Ať už se jedná o otázku rozvoje dopravní infrastruktury, problematiku bytové politiky, revitalizace Výstaviště a dalších zanedbaných lokalit a v neposlední řadě klade důraz na údržbu města jako celku. Udržet Prahu na předních příčkách v oblíbenosti a atraktivitě evropských velkoměst není zadarmo. Na úrovni vedení města je třeba vyvíjet velké úsilí, aby naše metropole v porovnání s ostatními evropskými velkoměsty neztrácela na atraktivitě. Podle TOP 09 jsme ale v současné době svědky toho, že Praha se pod rukama současného vedení zcela rozpadá.
Číst více

Prostě ho zavřeme

19. 1. 2018
Vedení hlavního města Prahy uzavřelo do odvolání Libeňský most pro automobily i tramvaje. Část mostu je v havarijním stavu, nutná oprava nějakou dobu potrvá, zatím je most uzavřen na neurčito.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram