Daniel Korte

poslanec Parlamentu ČR za Hl. m. Praha (TOP 09)

Daniel Korte se narodil 26. února 1953 v Praze. V roce 1978 vystudoval klasickou filologii a češtinu na Filosofické fakultě University Karlovy. Učil latinu a řečtinu v Obvodním kulturním domě v Praze 6, od roku 1980 spolupracoval jako externista na redakci Slovníku středověké latiny v českých zemích v Kabinetu pro studia řecká, římská a latinská ČSAV, kam během roku 1986 přešel do hlavního pracovního poměru.

V letech 1990 - 1991 Daniel Korte pracoval jako personalista na Ministerstvu zahraničních věcí, 1992 - 1993 byl předsedou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, poté pracoval jako jazykový redaktor a překladatel (např. C. Di Sante, Židovská modlitba, M. Nussbaumová, Křehkost dobra).

V roce 1999 se zapojil do práce Centra pro výzkum patristických, středověkých a renesančních textů, pro něž přeložil a okomentoval devět z dvaceti knih Etymologií Isidora ze Sevilly.

V letech 2002 až 2010 se věnoval řízení středně velké firmy LIGMET a. s. ve Středočeském kraji, jejímž hlavním předmětem činnosti je zpracování železného odpadu; tento podnik spolu s několika partnery rovněž vlastnil.

V letech 1990 - 1997 byl Daniel Korte členem ODA, 1998 - 1999 členem Strany konservativní smlouvy.

Od roku 2009 je členem TOP 09, v roce 2010 byl za tuto stranu zvolen poslancem PS PČR. Je členem Výboru pro obranu a bezpečnost.

Na 2. celostátním sněmu TOP 09, který se konal ve dnech 22.- 23. října 2011 v Hradci Králové, byl zvolen členem předsednictva TOP 09.

Je ženatý, má dvě dcery.

Korte: Do svobody občanů nemá zasahovat ani vojenské zpravodajství

1. 2. 2017
Pokud by mohlo vojenské zpravodajství vstupovat do komunikace, rušit komunikaci, falšovat komunikaci, bude to obrovský zásah do práv a svobod občanů.
Číst více

Poslanci se potkali na tradičním adventním setkání ve sněmovně

7. 12. 2016
Poslanci napříč politickými stranami, zaměstnanci sněmovny a sváteční hosté se dnes před jednáním sešli na tradičním adventním setkání. Každoročně ho pořádá klub TOP 09 a Starostové a pozvání letos opět přijal Dominik kardinál Duka.
Číst více

Daniel.Korte@top09.cz

TOP CENTRUM

Malostranské nám. 266/5

Úřední hodiny

Pondělí 9:00 - 12:00 hod.

Asistentka

Mariana Lišková