Bc. František Gábor

člen předsednictva TOP 09, předseda Liberecké krajské organizace TOP 09

Válečný veterán, účastník operací Pouštní bouře a Pouštní štít v první válce v zálivu 1990-1991, bývalý liberecký chemik, dlouholetý významný člen Československé obce legionářské, liberecký zastupitel, ředitel společnosti.

Osobní údaje

Datum narození: 24. 04. 1970, Stav: ženatý

Vzdělání

2005 - 2008 Bakalářský studijní program VŠB-TU Ostrava, Fakulta hornicko-geologická, Obor - Využívání zdrojů stavebních nerostných surovin

1984 - 1988 Vojenská stredná odborná škola, Žilina, ukončeno maturitní zkouškou, Obor – Chemická technologia, Zaměření - vojenská chemia

Pracovní zkušenosti

Od 2008 Ředitel - člen představenstva akciové společnosti Navazon a.s.

Od 2007 do 2013 Sekretář Československé obce legionářské (zajištění chodu občanského sdružení s téměř 4500 členy, tvorba základních dokumentů a směrnic, příprava a realizace dotačních projektů ministerstva financí, ministerstva zahraničních věcí, ministerstva obrany, příprava projektu ujednocení ústroje)

2004 Liberecký Kraj - Radní pro regionální rozvoj (koncepční příprava kraje a jeho příspěvkových organizací na předkládání projektů do Společného regionálního operačního programu, dohled nad tvorbou Programu rozvoje Libereckého kraje, podíl při přípravě kraje na vstup ČR do Evropské unie, první prezentace Libereckého kraje v Bruselu)

1993 – 2004 Společnost MET. CHEM. spol. s. r. o., Liberec – technický pracovník, náměstek ředitele (spolumajitel) (Předmět činnosti společnosti - likvidace nebezpečného odpadu, práce v nedýchatelném a zdraví škodlivém prostředí, likvidace starých ekologických zátěží např. Spolana Neratovice, Rakona Rakovník, Narex Česká Lípa; přímá účast v projektech vývoje a prodeje ochranných prostředků v oblasti protichemické ochrany; příprava a realizace obchodních aktivit v zahraničí, zajištění účasti společnosti na veletrzích v České republice, Francii, Spojených arabských emirátech a Bulharsku)

1990 – 1991 Působení v protichemickém praporu nasazeném v I. válce v zálivu v oblasti Saudské Arábie a Kuvajtu (Pouštní štít a Pouštní bouře)

1988 – 1990 VÚ 3812 Liberec náčelník služby PHM (pohonných hmot a maziv, správce skladu NZ)

Znalost cizích jazyků: anglický jazyk – základní znalost, ruský jazyk – základní znalost

Znalost práce na PC: Uživatelská znalost práce na PC (MS Windows, MS Word, MS Excel, MS Outlook)

Ostatní znalosti: 2001 - RAPID kurz obsluhy biologického detektoru u společnosti IDAHO Technology Inc., Salt Lake City, USA

Řidičský průkaz sk. A1, B, C, T

Členem předsednictva TOP 09 se stal válečný veterán z Liberce

29. 11. 2017
Liberecký zastupitel, válečný veterán a krajský předseda TOP 09 František Gábor je od neděle členem předsednictva TOP 09. Na volebním sněmu strany dostal důvěru 75 % delegátů. Liberecká TOP 09 má ve vedení strany pro další období dvojnásobné zastoupení. Delegáti zvolili do Výkonného výboru také ředitele firmy Zdeňka Chmelíka z Liberce.
Číst více

Gábor: V současné generaci musíme dokázat probudit vlastenectví bez populismu

27. 11. 2017
V současné generaci občanů musíme dokázat probudit a povzbudit zdravého ducha vlastenectví, a to bez populismu a falešných slibů. Neboť není svobody bez pravého vlastenectví, bez lidí připravených tuto svobodu a demokracii hájit.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram