Václav Kubata

člen předsednictva TOP 09

Narodil se 19. března 1962 v Mexiku.

Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor ekonomika a řízení průmyslu, kterou ukončil v roce 1984. Poté působil v polygrafickém průmyslu.

Od roku 1992 vykonával manažerské funkce v různých elektronických médiích: Regie Radio Music (obchodní zastoupení Evropa 2, Frekvence 1), Alfa Media s.r.o. (ředitel), Radio Alfa (generální ředitel). Ve společnosti Premedia (obchodní zastoupení TV Prima) vykonával funkci obchodního a marketingového ředitele.

Od roku 1998 působil v bankovnictví. V letech 1998 až 2000 v Citibank jako marketingový ředitel divize malého a středního podnikání. Od roku 2001 pak ve funkci marketingového ředitel České spořitelny, a.s. V této funkci byl součástí týmu, která transformovala tuto banku v moderní finanční ústav.

Vedle profesní kariéry byl v letech 2002 - 2007 člen správní rady Nadace české spořitelny a v letech 2002-2006 člen správní rady Pražského jara. Dále je členem České marketingové společnosti.

V souvislosti s kandidaturou na poslance do PSP ČR rezignoval v roce 2009 na svou funkci. V listopadu 2009 se stal generálním sekretářem TOP 09 a podílel se na jejím budování jako moderní politické strany. Tuto funkci Václav Kubata zastával do května 2010, kdy byl zvolen poslancem. Od června 2010 je členem předsednictva TOP 09.

Je ženatý a s manželkou Lenkou mají syna Tomáše (10) a dceru Michaelu (7). Nejvíce času věnuje rodině. Vedle toho hraje tenis a golf, který považuje za gentlemanský sport založený na fair play. Je slávistou po dědovi i otci a tuto tradici předává i synovi.

Rozhovory a komentáře

Kubata: Šlo o selhání jednotlivců

18. 6. 2013
"Já se domnívám, že to selhání spočívalo, jak jsem říkal, v selhání jednotlivce," potvrzuje savůj názor na selhání ve VZP Václav Kubata.
Číst více

Kubata: Co v exportu nefunguje

15. 5. 2013
Nedostatek informací pro naše podniky ukazuje na slabá místa v oblasti podpory exportu, kritizuje současné vedení MPO Václav Kubata.
Číst více

Celostátní kancelář TOP 09