Nebojte se reforem. Ministři TOP 09 vysvětlovali

Ministři TOP 09 umí reformy nejen dělat, ale umí je také vysvětlovat. Na konferenci, kterou uspořádala vzdělávací a myšlenková platforma TOP 09 TOPAZ, diskutovali o klíčových změnách ve třech oblastech. Akce se zúčastnila bezmála stovka politiků, členů, kandidátů a příznivců strany.

20. 9. 2012

Mimořádnou příležitost vidět ministry obhajovat své kroky a diskutovat o nich s nimi, si nenechali ujít nejen členové a podporovatelé strany, ale ani zákonodárci a kandidáti do krajských a senátních voleb za TOP 09 a Starostů. Strana má v současnosti 3 774 členů a registruje 8 352 podporovatelů.

Konference byla rozdělena do třech základních bloků:  daňová reforma, reforma zdravotnictví a důchodová reforma. Na diskuzi si každý ministr vyčlenil hodinu času. Akci zahájila členka správní rady TOPAZu, místopředsedkyně strany a poslankyně Helena Langšádlová: „Chceme našim příznivcům ještě blíže vysvětlovat reformy, které děláme, a to, v čem jsou lidem prospěšné. Právě v této situaci je velmi důležité, abychom měli pro naše nezbytné kroky vyšší podporu veřejnosti,“ říká Langšádlová, která je kandidátkou na hejtmanku Středočeského kraje.

Celou konferenci odstartoval video-pozdrav ministra zahraničí a předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga. První blok uvedl ministr financí a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který během více než hodinové přednášky popsal změny, jež se už podařilo v oblasti financí prosadit. Debatoval s účastníky o daňové reformě a dalších opatřeních, která jeho ministerstvo chystá, jako jsou například jednotné inkasní místo nebo změny v daňové oblasti. Ministr zdravotnictví Leoš Heger mluvil především o spoluúčasti pacientů a posílení jejich práv při léčbě ve státních i soukromých zdravotnických zařízeních. Jako třetí vystoupil ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek, který vysvětloval zavedení tzv. druhého pilíře v důchodovém systému. Díky němu budou mít lidé od příštího roku možnost ovlivnit svůj budoucí důchod tím, že si budou spořit ve speciálních fondech. „Stát není nic imaginárního, jsme to jen my, všichni. Stát nehospodaří, ani hospodařit nemůže, s jinými prostředky než s prostředky občanů. Druhý pilíř pak nabízí lidem možnost vyvést vlastní peníze z tohoto systém a spořit přímo a pouze pro sebe,“ řekl ministr Drábek.

Co všechno už ministři TOP 09 prosadili, si lidé mohou přečíst na stránkách TOP 09.

Reformy, které TOP 09 prosazuje, vedou ke snížení výdajů státu, k férovému daňovému systému a také k posílení práv pacientů a změně zdravotnického systému. Důsledky změn znamenají také posílení role samospráv, efektivnější péči o sociálně potřebné a posilují status České republiky v zahraničí. Už dnes je díky reformám provoz státu levnější, než byl před nástupem ministrů TOP 09 do funkcí. Každou minutou uspoříme 133 181 korun. Každé dvě a půl minuty tak stát ušetří, například, na jednu Škodu Octavii. O reformách lze více najít na webu TOP 09.

V Praze 20. 9. 2012

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme