× Pohněme s tím. Společně!

TOP 09: Na zítřejší mimořádné zasedání Zastupitelstva přicházíme s třemi zásadními body

13. 12. 2010

Klub pražských zastupitelů za TOP 09 požádal o svolání mimořádného Zastupitelstva Hlavního města Prahy. Hlavními body jednání mají být: zrušení stávajícího výběrového řízení na rekonstrukci ÚČOV na Císařském ostrově a vypsání nového tendru s transparentními zadávacími podmínkami; změna východisek pro výkon vlastnických práv Hlavního města Prahy v orgánech společností s majetkovou účastí HMP; změna jednacího řádu Zastupitelstva, která umožní vystoupení občanů na každém jednání zastupitelstva.

TOP 09 vítá, že Rada hl. m. Prahy odsunula termín na podání nabídek do výběrového řízení na rekonstrukci ÚČOV na konec ledna 2011. „Máme za to, že původní zadání je diskriminační a má obrovský korupční potenciál. Rozhodnutí odložit podání nabídek nyní ale otevírá možnost změnit alespoň nejkontroverznější části zadávacích podmínek. TOP 09 je zde připravena pomoci,“ řekl Zdeněk Tůma, lídr pražské TOP 09.

TOP 09 usiluje o odstranění podezřelých aspektů výběrového řízení. „Existují náznaky, že mohlo být celé řízení předem připraveno pro jediného dodavatele a jím diktovanou předraženou technologii,“ doplnil Tomáš Hudeček, předseda Klubu pražských zastupitelů.

TOP 09 považuje výběrové řízení o jedné z největších investičních akcí po roce 1989 za test důvěry nové radnice a věrohodnosti jejích slibů. TOP 09 věří, že se díky zítřejšímu mimořádnému zasedání začne o tendru na rekonstrukci ÚČOV konečně konstruktivně jednat.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09