TOP 09: Chráníme lidská práva, tibetské vlajky pověsí desítky radnic a úřadů

10. 3. 2017

Stejně jako loni se politici TOP 09 rozhodli podpořit ochranu lidských práv. Tibetská vlajka, jako symbol ochrany lidských práv, dnes visí z oken poslaneckého klubu TOP 09 ve sněmovně, ale k akci Vlajka pro Tibet se připojí také více než 40 radnic, na kterých má TOP 09 zastupitele, radní či starosty. Symbol Tibetu zavlaje také na sídlech Královéhradeckého a Jihomoravského kraje, které vedou zástupci TOP 09. 

„Jako každý rok 10. března, tak i dnes vlaje z oken poslaneckého klubu TOP 09 na Malostranském náměstí tibetská vlajka. Toto gesto se netýká jen Tibetu. Je na podporu všech utlačovaných a okupovaných, je na podporu všech lidí, kterým jsou v jejich zemích upírána samozřejmá lidská práva a svobody. Vážím si všech lidí na radnicích a v dalších institucí, kteří se v dnešní den zachovali stejně,“ řekl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který tibetskou vlajku z oken poslaneckého klubu osobně vyvěsil společně s místopředsedkyní Markétou Adamovou a místopředsedou poslaneckého klubu Michalem Kučerou.

Tibetskou vlajku vyvěsí také s podporou politiků TOP 09 radnice v Olomouci, v Pardubicích, v Hradci Králové, v Liberci, v Písku, v Plzni, v Moravském Krumlově, v Holešově, v Lounech, v Příbrami, v Jeseníku, v Roztokách či Drnovicích na jihu a v Bolaticích na severu Moravy.

V Praze visí už od rána tibetská vlajka z oken klubu zastupitelů TOP 09 na magistrátu, a také na radnicích Prahy 2, 3, 5, 6, 11, 14, radnici Prahy - Písnice a Libuše, na kterých má TOP 09 starosty a místostarosty.

Od té doby, co pražský magistrát ovládli Zelení, KDU-ČSL, STAN, ČSSD a ANO, je poukazování na porušování lidských práv v Číně, byť symbolickým vyvěšením vlajky, zapovězeno. Příslib pandy do ZOO je jim milejší. Na radnici v Libuši tibetská vlajka pochopitelně bude vlát," uvedl starosta Prahy – Písnice a poslanec TOP 09 Jiří Koubek. 

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 10. března 2017

Štítky
Osobnosti: Jiří Koubek
Témata: Zahraničí
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme