Příznivci TOP 09 doběhli do Moskvy, dobročinná kampaň pokračuje

15. 9. 2016

Za pouhý týden od spuštění stránek kilometryzasvobodu.cz naběhali příznivci a politici TOP 09 více než 2400 kilometrů. V této novince vytvořené speciálně pro letošní volební kampaň to znamená nejen vzdálenost delší než je trasa z Prahy do Moskvy, ale také to, že TOP 09 dodrží svůj slib a na dobročinnost přispěje minimálně 30 tisíci korunami.

TOP 09 před letošními volbami spustila nový unikátní web kilometryzasvobodu.cz. Právě na něj mohou všichni její příznivci i kandidáti, kteří pravidelně sportovně chodí, běhají, jezdí na kole nebo bruslích své odsportované kilometry načítat pro dobrou věc. Kilometrovník těchto stránek se už za týden vyšplhal za první metu.

„Hýbat se můžeme pro zdraví, ale i pro dobrou věc. Snažíme se proto všichni společně zvládnout trasu, která se v kilometrech rovná cestě do různých metropolí nedemokratických režimů. Už dnes je jasné, že se nám podařilo dorazit na první metu a TOP 09 věnuje peníze na projekt Paměť národa,“ řekl místopředseda strany a lídr kandidátky v Královéhradeckém kraji Leoš Heger, který sám aktivně sportuje a se svými voliči se chystá ještě do voleb vyrazit na kolo či na vrchol Sněžky.

Do Moskvy amatérští sportovci doběhli s TOP 09 a nyní je čeká další trasa z Prahy do Pchjongjangu (8264 km). V případě, že se ji podaří zdolat, dar strany pro projekt Paměť národa se zvýší o 50 tisíc korun.

Kilometry se na stránkách stále načítají až do termínu senátních a krajských voleb, které se uskuteční za necelý měsíc - 7. a 8. října. K akci se může stále připojit každý, kdo rád sportuje a také pomáhá.

Martina Macková, tisková mluvčí TOP 09

Praha 15. září 2016