Většina aut jezdí na benzin. Ve středních Čechách jezdí s TOP 09

20. 4. 2010

Nápis Jedu s TOP 09, nad ním tvář místopředsedy strany a středočeského lídra Miroslava Kalouska. Na sto padesát aut, jejichž zadní sklo zdobí takováto volební samolepka, respektive stínítko, jezdí od včerejška po středních Čechách.

Dalších tři sta padesát samolepek je ještě v záloze. Vyvěsit si je může kdokoliv. Ale většinou to dělají jen sympatizanti strany, kterým samolepky na jejich přání rozdává volební štáb TOP 09. Ve volební kampani je to novinka.

„Ani pro naše kandidáty to není povinné. Přál bych si, aby to byl kdokoliv, komu je blízký náš program a styl politiky," prohlásil lídr ve středních Čechách Miroslav Kalousek. Samolepky se objeví i na autech středočeských starostů. Někteří z nich totiž právě za TOP 09 letos do Poslanecké sněmovny kandidují. Dvojkou na středočeské kandidátce TOP 09 je berounský starosta Jiří Besser, který stojí v čele města už šestnáct let.

I on bude figurovat ve volební kampani, jejímž hlavním heslem je motto Zvládneme víc, než si myslíte. „Po šestnácti letech na radnici už jsem se chtěl stáhnout do ústraní. Ale pak za mnou přišel Mirek Kalousek a Helena Langšádlová, místostarostka Černošic, s nabídkou. Do TOP 09 jsem nevstoupil, nejsem v žádné straně, ale nabídku kandidovat na jejich kandidátce jsem přijal," prohlásil Besser. Je přesvědčený, že středočeská TOP 09 by mohla ve sněmovních volbách získat tři, možná dokonce čtyři křesla.

Mírným favoritem ve středních Čechách je ČSSD s lídrem Milanem Urbanem. Těsně za ní se drží ODS. „Chceme vyhrát. Znáte snad nějakého lídra, který říká něco jiného?" pokládá řečnickou otázku Kalousek.

(kla)
MF Dnes, 20. 4. 2010, Rubrika: Střední Čechy, Strana: 2
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme