Schwarzenberg nad pivem: Mám kladnější vztah k domům veřejným než k Věcem veřejným

28. 4. 2010
Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg pokračoval v úterý v předvolební kampani, kterou zčásti vede po tuzemských hospodách a restauracích. V pražských Kunraticích na něj čekal zaplněný sál podniku U Bezuchů. Diskutoval nejenom o programu vlastní strany, ale i o politických konkurentech.

Schwarzenberg si na těchto setkáních, při nichž rozmlouvá s účastníky, pochvaluje mimo jiné to, že může poslouchat i někoho jiného než sebe. "Kdybych dělal proslov, tak slyším jenom sebe, tady slyším lidi," konstatoval Schwarzenberg, který postupně obešel všechny stoly.

Jeden z účastníků se například zajímal o Schwarzenbergův vztah ke konkurenčním Věcem veřejným. Lídr TOP 09 pobaveně odvětil, že má lepší vztah "k domům veřejným."

Zastal se naopak zelených. Připustil, že je rád za podporu, kterou jim deklaruje exprezident Václav Havel. Doplnil také, že by byla škoda, kdyby zelení ve Sněmovně absentovali.

"Vrátit se k přirozenému hospodaření," naznačil Schwarzenberg, co je mu blízké v osobní rovině i na programu politické konkurence.

Většina přítomných podle všeho na setkání nešla s tím, aby se nechali od Schwarzenberga přesvědčit k volbě TOP 09, vesměs šlo o jeho sympatizanty, kteří se chtěli s charismatickým knížetem s dýmkou potkat osobně.

"Hovoří přímo, rovně a nevykládá demagogické vyprávěnky, což je doména dnešních politiků," konstatovala jedna z účastnic.

(jas)
novinky.cz, 28. 4. 2010, Rubrika: Domácí
Štítky
Osobnosti: Karel Schwarzenberg
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme