Kalousek: Za sKarty budeme dál bojovat

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) uvedl, že doporučení vlády zrušit sKarty nic nemění na postoji jeho strany projekt bránit. „Nic se nezměnilo. Naše stanoviska jsou stále diametrálně odlišná,“ řekl Právu Kalousek. Dodal, že TOP 09 chce s ODS dále jednat.

2. 5. 2013

Kalousek upozornil, že ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09) pouze obdržela vládní doporučení. „Má ho projednat a připravit legislativu. Ale to neznamená, že s takovým řešením souhlasíme a chceme, aby ho vláda odsouhlasila,“ řekl Právu Kalousek. Proti doporučení karty zrušit hlasovali všichni čtyři přítomní ministři TOP 09.

Podle Kalouska ministryně Müllerová předložila dobré řešení, jak projekt opravit podle všech vznesených připomínek. „Zdá se, že si ODS nepřeje, aby byl projekt opraven. Přeje si, aby byl mnohem nákladněji zrušen a potom stavěn na zelené louce. Je to pouze politické stanovisko. A podle mě velmi špatné,“ poznamenal Kalousek.

Poslanec TOP 09 Václav Kubata by považoval ukončení projektu za „zmařenou příležitost“. Odmítl i spekulaci, že sKarty podporuje, protože je stále navázán na Českou spořitelnu, kde dříve pracoval jako šéf marketingu. „Já jsem svoje vazby na spořitelnu zpřetrhal dávno před tím, než jsem vstoupil do politiky. A také v této věci nehraju žádnou roli,“ řekl Právu Kubata.

dan

novinky.cz, 2. 5. 2013, rubrika: Domácí

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme