Jsme první, kdo nelže voličům, tvrdí Severa

16. 4. 2010

Dokončení krajské sítě záchranné služby, výstavba dálnice R35 na Olomouc a změna zákona o rozpočtovém určení daní, které by zvýhodnilo menší města a vesnice.

To je základ volebního programu strany TOP 09 pro voliče v Pardubickém kraji, který její lídři zdejší kandidátky včera představili v Pardubicích. Následovat bude kontaktní kampaň po městech celého regionu.

„Budeme prosazovat dokončení sítě zdravotnické záchranné služby, což souvisí s pojetím zdravotnické politiky v kraji a potažmo v celé zemi. Za druhé je to výstavba R35, která zlepší podmínky pro rozvoj ekonomiky kraje, a za třetí budeme prosazovat změnu zákona o rozpočtovém určení daní tak, by nebyly finančně diskriminovány malé obce. Ve výsledku jde o udržení standardu občana žijícího v Pardubickém kraji," řekla dvojka kandidátky, českotřebovský starosta Jaroslav Zedník.

TOP 09 chce například zřídit nové stanoviště letecké záchranné služby na Svitavsku, kam jsou v současné době příliš vysoké doletové časy z vrtulníkové základny v Hradci Králové i Olomouci.

Z celostátního programu lídr kandidátky, poslanec Pavel Severa, vypíchl hlavně boj s korupcí a klientelismem. A strana nebude podle jeho slov voličům slibovat nesplnitelné a lhát: „Naopak, budeme jim říkat pravdu o tom, v jakém stavu je tato země," dodal Pavel Severa.

(kim)
Pardubický deník, 16. 4. 2010, Rubrika: Pardubický kraj, Strana: 2
Štítky
Osobnosti: Pavel Severa
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme