Benešovsko táhne na Senát zprava

Je to jen poločas, říkají shodně kandidáti, kteří postoupili ve Středočeském kraji do druhého kola senátních voleb. Proto se ještě ani u vítězů nedá hovořit o spokojenosti.

15. 10. 2012

„Jsem rád, že jsem vyhrál, ale nejsem rád, že tak těsně. Čekal jsem výraznější vítězství,“ přiznal Karel Šebek (ODS), který je v Senátu už od roku 2006 a obhajoval svůj mandát za Benešovsko. Svého rivala z TOP 09 a Starostů Luďka Jeništu porazil jen o 2,5 procenta.

Do druhého kola na Benešovsku tedy postupují jen kandidáti z řad pravice, což je v celorepublikovém měřítku vcelku ojedinělé.

Pro Šebka a Jeništu je to ale spíše těžší: musí rychle najít téma, kterým se vymezí vůči soupeři. Karel Šebek prý bude sázet na stálost názorů a zkušenost ze Senátu. „Ještě tento týden určitě využiji k dalšímu oslovení voličů, připravuji se na dva duely v Českém rozhlase a v České televizi,“ uvedl Šebek.

Starosta Vlašimi Jeništa kandiduje poprvé. „Absolutně jsem nevěděl, jak můžu dopadnout. Myslel jsem, že můžu být desátý i druhý,“ řekl Jeništa. Na voliče teď chce apelovat svými zkušenostmi politika komunální úrovně. „Vlašim dokázala získat za posledních osm let skoro půl miliardy korun,“ zdůrazňuje Jeništa.

V Benešově uspěli jen pravicoví kandidáti:

Karel Šebek

ODS

Počet hlasů: 7 223 Poměr hlasů: 18,87 %

„Jsem rád, že jsem první kolo vyhrál, ale nejsem rád, že tak těsně. Mojí hlavní výhodou je dlouholetá zkušenost s prací politika. “

Luděk Jeništa 

TOP 09 a STAN

Počet hlasů: 6 198 Poměr hlasů: 16,19 %

„Doufám, že lidé ocení práci na komunální úrovni. Vlašim dokázala získat skoro půl miliardy korun za posledních osm let.“

Jan Charvát

Mladá fronta DNES, 15. 10. 2012, rubrika: Střední Čechy, str. 5

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme