Alžběta Plívová odchází z TOP 09 do České televize

Česká televize oznámila, že její novou mluvčí bude Alžběta Plívová. Ta přes dva roky pracovala ve stejné funkci pro stranu TOP 09.

11. 7. 2013

"Splnila nejlépe jak kvalifikační kritéria vzdělání a odborné praxe, tak přesvědčila ve všech kolech pohovorů. Hledali jsme především zkušeného uchazeče v oblasti komunikace a public relations, který naváže na strategii současného vedení České televize a společně s celým týmem bude naplňovat otevřenou a transparentní komunikaci," vysvětlila ředitelka komunikace a marketingu České televize Daniela Němcová.

Plívová uvedla, že nová pozice je pro ni výzvou a že se na ni těší. "Ke změně mě vedla chuť se profesně rozvíjet a připojit se k týmu, pod jehož vedením probíhají pozitivní změny v našem hlavním veřejnoprávním médiu," vysvětlila.

Do televize přechází z postu tiskové mluvčí strany TOP 09. Tuto práci zastávala více než dva roky. Předtím byla manažerkou kampaně strany v severních Čechách. Členkou strany ale není. V minulosti pracovala také v tiskovém odboru ministerstva financí či jako korektorka v MF DNES.

Alžběta Plívová je přítelkyní zpěváka Dana Bárty. Její sestra Viktorie pracuje jako mluvčí ministerstva zdravotnictví.

ČT Plívovou vybrala z pětikolového výběrového řízení, kam se přihlásilo 105 uchazečů. Jen čtyři z nich ale postoupili přes videopohovor a zadané úkoly ke kamerovým zkouškám.

To, že nová mluvčí pracovala pro politickou stranu, podle Němcové nehrálo roli. "Diskriminovat nejlepšího uchazeče kvůli předchozímu působišti nám nepřijde férové a správné," uvedl pro iDNES.cz Daniela Němcová.

Plívová nahrazuje Michaelu Fričovou, která v televizi zůstává. "Bude pracovat jako manažerka charitativních aktivit," stojí v tiskové zprávě.

iDNES.cz, Hana Válková

idnes.cz, 10. 7. 2013, rubrika: Domácí

Štítky
Osobnosti: Alžběta Plívová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme