Vláda diletantů a recyklovaní nepřátelé státu

15. 12. 2020

Nová etapa vládního tažení proti podnikatelům zavdala dostatek důvodů, proč soubor ministrů ze Strakovy akademie bez váhání označovat za vládu diletantů. Každý jeden krok, který tato vláda podniká v ekonomické oblasti, je třeba co nejdřív zrušit a napravit škody. A přesně to po volbách uděláme. 

Možná ještě stále máte dost mentální odolnosti na sledování skečů, které vláda diletantů vydává za tiskové konference. Nejspíš jste si tedy všimli, že z horlivých prohlášení „ministrů a ministryň“ vyplývá recyklace oblíbeného nepřítele státu. Podnikatelé v gastronomii a hotelnictví jsou opět pod palbou. Ti, kteří přežili dosud, zřejmě došli ke svému Stalingradu. 

Ještě nedávno jsem si myslel, že v tažení vlády Andreje Babiše a jeho kumpánů je jistá, jakkoliv zlovolná logika a záměr. Mýlil jsem se. Je to prostě jenom strašlivá neschopnost vyvolávající ničivý chaos a nejistotu. Tato neschopnost začala směrem k podnikatelům gradovat v okamžiku, kdy tito požádali o pomoc, kterou jim vláda nabídla na začátku covidové krize. 

S takovou odvahou nejspíš ve Strakovce nikdo nepočítal. Následovala celá řada nepřehledných kroků, v jejichž rámci se například restaurace otevíraly, zavíraly, bez alkoholu, s alkoholem, s sebou, dovnitř, ven, nikam, s okénky a bez okének. Vládní diletantsví je fantastické – stejně jako fantazie totiž nemá hranice. 

Spolu s partnery z ODS a Lidové strany jsme v rámci aktivit našeho Anticovid týmu vládu dotlačili k tomu, aby aspoň nediskriminovala malé obchody. Restaurace coby univerzální viník takové štěstí bohužel neměly. Vyzývám tedy vládu, aby si vzala inspiraci z našeho návrhu odškodňovacího zákona. Ten zcela jasně a transparentně definuje, že má dojít k náhradě sta procent fixních nákladů uzavřených provozů. 

A současně bych rád slíbil, že jakmile sněmovní volby pošlou Babiše do opozice a ČSSD do definitivní exekuce, všechny kroky, které tato vláda nespravedlivě a diskriminačně podniká proti podnikatelům, budou okamžitě zrušeny a škody co nejhodnotněji nahrazeny. 

Zdroj: Forum24, 15.12.2020

Štítky
Osobnosti: Lukáš Otys
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme