Otys: V krajských volbách nebudeme tříštit síly

17. 9. 2020

V letošních krajských volbách jsme se rozhodli netříštit síly, to znamená, že ve všech krajích kandidujeme společně s jinými stranami a hnutími. Naši kampaň provází heslo „Pohněme s tím, společně!“, které odkazuje i k tomu, že jsme se dokázali domluvit s ostatními stranami, které jsou nám programově blízké a které se dívají na rozvoj daného kraje podobně jako TOP 09. Takové domluvy často nejsou jednoduché, každý musí trochu ustoupit ze svých ambic, aby se vytvořil přijatelný kompromis, ale zvládli jsme to. Našim voličům tak můžeme nabídnout společné kandidátky s ODS, KDU-ČSL, STAN, Zelenými ale i s dalšími subjekty.

Voliči tak nemusí mít obavu, že by jejich hlas propadl, protože společně jsme silnější. Věřím, že právě spolupráce nám pomůže uspět a měřítkem úspěchu pro mě není pouze počet zastupitelů, ale především mít možnost posouvat kraj správným směrem, řešit jeho palčivé problémy a vytvářet lidem v kraji co nejlepší podmínky pro život.

Nechci zde odhadovat ve kterém kraji máme šanci na lepší nebo horší výsledek. Je sice pravda, že historicky měla TOP 09 v některých krajích lepší výsledky než v jiných, ale právě díky tomu, že jsme vytvořili silné koalice jsem přesvědčen, že můžeme uspět i v krajích, kde se nám v minulosti tolik nedařilo.

Tyto krajské volby jsou však důležité i z jiného důvodu, jsou testem spolupráce středopravicových demokratický stran. Pokud koalice těchto stran uspějí, v což pevně věřím, bude to silný argument pro další spojování. TOP 09 dlouhodobě prosazuje, aby se strany spojily a vytvořily jednu kandidátku do Poslanecké sněmovny. Takové spojení by mohlo být velmi silné a mělo by šanci porazit i hnutí ANO Andreje Babiše. Jsem přesvědčen, že nyní k tomuto cíli děláme velmi důležitý krok.

Lukáš Otys, místopředseda TOP 09

Zdroj: Krajské noviny, 27. 8. 2020

Štítky
Osobnosti: Lukáš Otys
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme