Kučera: Prezident by měl raději mlčet

27. 6. 2017

Je to téměř železná pravidelnost, se kterou v posledních měsících prezident Miloš Zeman někoho urazí, způsobí faux pas nebo mezinárodní ostudu. Bohužel nejen sobě, ale také České republice, tedy nám všem. A pokud má stále ještě někdo z vás pocit, že jemu tedy ostudu určitě neudělal, měl by si odpovědět na otázku, zda je mu po chuti mít sprostého prezidenta.

Takového jsme totiž dosud neměli.

Kdysi jako premiér byl Miloš Zeman zábavný briskně a chytře glosující politik, s nímž sice nemusel každý souhlasit, ale musel mu přiznat jeho inteligenci a rozhled. Dnes je to, bohužel, muž, který má stále odvahu říkat věci narovinu, ale už není ani vtipný, ani soudný. A už vůbec ne zábavný. Přesto je rozhodnutý být dál českým prezidentem, údajně kvůli přátelům, kteří ho k tomu přemlouvají a kteří v něj doufají.

Je to snad jeho kancléř Mynář, který nemá celou dobu bezpečnostní prověrku? Nebo šéf strany Zemanovci Veleba, který bez ohledu na voliče drží ve funkci senátora starého a nemocného muže Čubu jen proto, aby za něj mohl inkasovat miliony do stranické kasy? Nebo snad jeho poradce podnikatel Nejedlý, jehož vazby na Rusko jsou zcela jasné a viditelně ovlivňují zahraniční politiku Hradu? Jediní, kdo ho za každou cenu tlačí do dalších let v náročné prezidentské funkci, jsou ti, kteří z toho mají finanční a mocenský prospěch.

Proto bych rád veřejně vyzval mluvčího prezidenta Ovčáčka, aby plnil plán na 150 až 200 procent. Měl by odteď nejlépe všechno a všechny komentovat jen a jen on – mluvčí Ovčáček. Vím, že doposud opravdu snažil, aby drsná a nevhodná přirovnání i bonmoty svého prezidenta, převzal raději na sebe. Oceňuji to, ale občas se tato záchranná akce nepodaří a Miloš Zeman chytne mikrofon do svých rukou. Jiří, je to v zájmu republiky… Alespoň do té doby, než zvolíme v přímé volbě důstojnější a reprezentativnější hlavu státu. A já v soudnost českých voličů věřím.

Jiří, prosím, splňte kvůli nám svoji pětiletku na více procent. Vytrvejte!

Michal Kučera, předseda poslaneckého klubu

Zdroj: Forum24.cz, 27. 6. 2017

Štítky
Osobnosti: Michal Kučera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme