Kučera: Nehodlám se smířit s tím, že pro vládu není dostavba silnice R7 prioritou

Komentář poslance TOP 09 Michala Kučery

Touto cestou bych rád veřejnost informoval o výkonu mandátu poslance Parlamentu České republiky za uplynulý čtvrtrok. Průběžně informuji o své činnosti ve sněmovné i v regionu na webových stránkách www.michalkucera.eu nebo na facebookovém profilu www.fb.me/ Michal. Kucera. TOP09, kam vás všechny srdečně také zvu.

26. 6. 2014

Během předvolební kampaně jsem se při diskuzích s občany utvrdil v tom, že v Ústeckém kraji pociťujeme jisté odstrčení a přehlížení ze strany vlády. Domnívám se, že pocit je to důvodný a tedy oprávněný. Slíbil jsem, že udělám vše pro to, aby se tento stav změnil a proto se snažím poukazovat a „zvedat“ naše lokální témata například na jednáních Hospodářského výboru sněmovny, Výboru pro životní prostředí, při interpelacích členů vlády, stejně jako při neformálních jednáních s dalšími poslanci či ministry v kuloárech.

Ministra dopravy Antonína Prachaře (ANO) jsem interpeloval ve věci dostavby dálniční sítě. Dotaz se týkal i silnice R7. Nehodlám se smířit s tím, že podle programového prohlášení vlády (ČSSD, ANO, KDU-ČSL) není dostavba silnice R7 prioritou a přednost mají dostat jiné projekty. To je vzhledem k jejímu technickému stavu a při vysokém počtu nebezpečných úseků s řadou tragických nehod ročně neakceptovatelné. Předseda vlády Bohuslav Sobotka v souvislosti s avizovaným příchodem výrobce pneumatik Nexen do průmyslové zóny Triangle veřejně přislíbil podporu dostavbě silnice R7. Premiéra Sobotku jsem ve Sněmovně požádal, aby dodržel veřejný slib a zahájil dostavbu silnice R7. Na písemné odpovědi členů vlády zatím čekám a budu o nich veřejnost informovat na mém webu či prostřednictvím regionálního tisku.

Ministra dopravy jsem interpeloval též ve věci rekonstrukce železniční tratě č.114 Postoloprty - Louny - Libochovice - Lovosice. Dnes zabere tato 34 km dlouhá cesta z Loun do Lovosic 80 minut. Po rekonstrukci by mohla cesta z Loun do centra Prahy s přestupem v Lovosicích trvat okolo 90 minut. To by mnoha lidem výrazně usnadnilo cestu do práce a současně i odlehčilo přetíženým komunikacím ve směru na Slaný a Prahu.

Dalším tématem, které se dotýká našeho regionu, je hlubinné úložiště jaderného odpadu. Jedna z vytipovaných lokalit leží nedaleko Lubence. V dubnu jsem na toto téma jednal s lubeneckými občany. Zatím je kolem výběru lokality celá řada nejasností a nezodpovězených otázek, na které budu chtít znát odpovědi od ministra průmyslu Mládka a od ředitele Správy úložišť radioaktivních odpadů. V následujícím období budu také pečlivě sledovat všechny aktivity ministerstva, spojené s hledáním vhodné lokality pro hlubinné úložiště jaderného odpadu. Před volbami jsem podpořil většinu návrhů iniciativy Rekonstrukce státu. Své slovo držím a proto jsem svým hlasem podpořil rozšíření možnosti kontrol Nejvyššího kontrolního úřadu. Díky ní se dostane pod nezávislou kontrolu dalších zhruba 1 200 miliard ročně ve státních firmách, krajích a obcích oproti dnešním cca 250 miliardám.

V rámci svých poslaneckých pondělků jsem k dispozici občanům v poslanecké kanceláři v sudých týdnech v Lounech (Korunní ul. 158, 440 01 Louny), nebo v lichých týdnech v Ústí nad Labem (TOP CENTRUM - Hradiště 97/4, 400 01 Ústí nad Labem). Konkrétní termín si může každý dohodnout na telefonu 734 441 761 či e-mailové adrese kuceram@psp.cz. Těším se na Vaše náměty a připomínky.

Krásné dny všem!

Michal Kučera, poslanec TOP 09

Svobodný hlas, 25. 6. 2014, str. 2

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme