Kalousek: Zastrašit se opravdu nedám

Projev Miroslava Kalouska na plénu Poslanecké sněmovny

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, odpusťte prosím, že vás maličkou chviličku zdržím prohlášením, které nepokládám za marginální. Někteří z vás se na mne včera obrátili s tím, že můj výrok o tom, že při hlasování možného umístění vojsk NATO na našem území, hlasovali jako kryptokomunisté, se jich hluboce osobně dotkl.

15. 5. 2014

Večer jsem zpytoval svědomí a v rámci toho zpytování svědomí jsem navštívil facebookové stránky hnutí ANO 2011, abych tam snad načerpal nějaké důvody k tomu, abych tento názor mohl korigovat. Jakýsi váš příznivec, dámy a pánové, tam napsal námět na scénář nového českého filmu ,,Je třeba zabít Kalouska.“ A hnutí ANO oficiálně prostřednictvím svého administrátora stránek píše: ,,Tak to je ovšem úžasný film.“

Povzbuzeni oficiálním názorem druhé největší  parlamentní strany pak příznivci píší jeden za druhým: ,,Pověsit  na hák hlavou dolů, aby se mu mozek zatemněl“, ,, Ono ty padesátá léta, to musela být krásná doba“, ,, Některé praktiky z komunismu by neměly být zapomenuty... hodily by se totiž pro některé poslance z řad TOP 09 a ODS, ,, Prosím, prosím, do toho filmu Je třeba zabít Kalouska chci složit muziku, kde by hlavní housle hrál těžký kulomet“. A tak dále, a tak dále.

Já si uvědomuji, že každému z nás na Facebook občas napíše nějaký magor. Je ale poměrně novátorské a myslím si, že se to ještě nestalo, aby politická strana oficiálně s těmito názory vyjádřila souhlas a povzbuzovala je. A to se nyní stalo. Já to tady neříkám, že  bych snad chtěl podat trestní oznámení nebo že bych chtěl pana ministra Chovance požádat o ochranu. Já to říkám proto, abych vám řekl, že se vás nebojím, že mě nezastrašíte ani podlými pomluvami do médií, ani veřejným povzbuzováním k mé fyzické likvidaci.

A onen termín kryptokomunista bych si dovolil definičně specifikovat - komunisté raných padesátých let, protože ta doba byla charakteristická povzbuzováním politických subjektů k věšení a střílení politických oponentů. To by vám šlo. Nic jiného jste zatím nedokázali.

Miroslav Kalousek, první místopředseda TOP 09

15. 5. 2014

Štítky
Osobnosti: Miroslav Kalousek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme