Hudeček: Odmítám, aby o výsledcích voleb rozhodovala billboardová lobby

11. 9. 2014

TOP 09 v Praze naprosto odmítá, aby o výsledcích komunálních voleb v Praze rozhodovala billboardová lobby. Kvůli svému profitu a zájmu diskriminují jedinou politickou stranu a ovlivňují tak volby. Jedná se o bezprecedentní útok na svobodu politické soutěže. Zároveň se jedná o dobrou zprávu pro Pražany a důkaz, že se současné vedení města nedá koupit, že se na radnici nekrade.

Regulaci neúměrné billboardové reklamy v Praze řeší pražské stavební předpisy, které schválila rada města Prahy letos v červenci. Podle nich už od října nebudou vznikat nové billboardové stavby v Praze.

Billboardové firmy kvůli tomu v posledních týdnech rozjely nákladnou negativní kampaň proti současnému vedení města a dnes na základě lživých údajů pozastavily straně předvolební reklamní kampaň. Firmy dnes začaly bílou barvou přelepovat předvolební billboardy TOP09. My se bez billboardů obejdeme, naopak ušetříme více na kontaktní kampaň.

V Praze stále pokračuje negativní kampaň s názvem „Okradená Praha“ či „Pražane, i ty přicházíš o své peníze“. Je to pozoruhodné, protože právě tyto firmy získaly díky smlouvám s Prahou za posledních 10 let přes 2 miliardy korun a město z toho mělo sotva desetinu. Smlouvy s billboardovými firmami jsou pro Prahu značně nevýhodné. Byly uzavřeny za doby primátora Pavla Béma. Ten kdo křičí, že Praha byla okradená, sám tak podle své vlastní rétoriky Prahu deset let okrádal.

Lobby outdoorových firem dnes podlehla část pražského zastupitelstva, kdy pražská ČSSD, ODS i bývalá ODS se pokusily odsunout platnost zákazu billboardů. Snaha o toto usnesení je naštěstí v rozporu se zákonem, protože zákon takový krok Zastupitelstvu HMP neumožňuje.

Od svého příchodu do Rady HMP uklízím po Bémovi. Je však vidět, že staré struktury mají ve svých stranách stále dlouhé prsty a snaží se dělat vše pro to, aby si svůj vliv udržely.

Tomáš Hudeček, primátor hlavního města Prahy
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme