Zastupitelstvo hlavního města Prahy

Zastupitelstvo hl. m. Prahy tvoří 65 členů, kteří jsou voleni občany hl. města Prahy v komunálních volbách na 4 roky. Pro volební období 2018 – 2022 jsou zastoupeny tyto strany, hnutí a koalice: Česká pirátská strana, PRAHA SOBĚ, koalice „TOP 09, STAN a KDU-ČSL“, ODS, ANO 2011. Zastupitelstvo zasedá zpravidla jednou měsíčně (příp. podle potřeby i jinak) a jeho zasedání jsou veřejná. Z průběhu zasedání se pořizuje zápis, do kterého má každý občan právo nahlédnout.

Zastupitelstvo rozhoduje o významných a zásadních záležitostech týkajících se hlavního města Prahy, např.: předkládá návrhy zákonů poslanecké sněmovně, vydává územně plánovací dokumentaci pro celé území hlavního města, schvaluje po projednání s městskými částmi rozpočet hl. města Prahy, program rozvoje celého města i územních obvodů, vydává obecně závazné vyhlášky, uděluje čestná občanství a ceny hl. m. Prahy. Podrobně veškeré kompetence stanoví § 59 zákona o hlavním městě Praze.

Mariánské náměstí 2/2, Praha 1, Praha
Začátek: čtvrtek 17.12.2020 09:00 Konec: 17:00

Nadcházející akce

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje