Oslavme 30. výročí Sametové revoluce společně v Plzni

Vážení přátelé,
Václav Havel řekl, že naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl – bez ohledu na to, jak to dopadne. Letos si připomínáme 30 let od sametové revoluce a já jsem přesvědčen, že stejně jako stálo za to bojovat o svobodu tehdy, má to smysl také dnes.

Pojďme si společně připomenout odkaz 17. listopadu. Sejdeme se v neděli 17. listopadu v 16.30 u Lavičky Václava Havla v Šafaříkových sadech v Plzni, kde společně položíme květiny a zapálíme svíčky na památku všech, kteří se zasloužili o naši svobodu. O hudební doprovod se postará náš kolega, plzeňský básník a hudebník David Brabec.

Poté se společně přesuneme k Západočeskému muzeu, které bude nasvícené v barvách trikolory, kde si v 17.11 hodin poslechneme zvonění zvonů v rámci celorepublikové akce Post Bellum: Nezpomeňme.

Následně se u sídla bývalého Krajského výboru KSČ na Americké 42 zúčastníme performance „Hvězda padá, KONEČNĚ!“, během které bude přesně v 17:30 odstraněn zapomenutý symbol komunismu ze střechy budovy.

Společné odpoledne pak zakončíme na náměstí Republiky, kde bude od 18.00 probíhat happening „Zvonit klíči nestačí! Jedeme dál“.

Těším se s Vámi na viděnou,
Michal Vozobule
předseda plzeňské TOP 09

Šafaříkovy sady 3/1, Plzeň Okres: Plzeň-město Kraj: Plzeňský