× Staňte se našimi členy!

Koubek: Ve vedení potřebujeme zkušené politiky i nové tváře

Kandidátský projev Jiřího Koubka na post člena předsednictva TOP 09

29. 11. 2015

Vážené delegátžky, delegáti, děkuji za nominaci.

Všichni přijíždíme na sněm s očekáváními. Ta jsou buď naplněna dříve, později v některých případech vůbec. Osobně jsem si přál, aby vedení strany bylo mixem zkušených politiků, tak nových tváří. I proto jsme za Prahu nominovali Markétu Adamovou na pozici místopředsedkyně strany. Za pražskou organizaci jsme naplnili naše očekávání, se kterým jsme sem přijeli. A to jednak volbou členů smírčího výboru, revizní komise, tak i pochopitelně zmíněnou Markétou Adamovou na pozici místopředsedkyně. I z tohoto důvodu se své nominace do předsednictva vzdávám. Jde nám o společný výsledek, používám plurál, nám za Prahu.

Z toho důvodu nebudeme nikoho nominovat ani na voleného člena předsednictva, tak ani do Výkonného výboru a rádi bychom tato nabídla nabídli v nominaci těm krajům, které ještě mají své přirozené ambice. Pokud je tu ovšem v sále přeci jen někdo, komu by mé jméno na seznamu volených členů nominantů chybělo, tak vězte, že i já mám svůj osobní seznam svých preferovaných jmen a dovolte mi jedno jmenovat: rád, opravdu velice rád podpořím na člena předsednictva Herberta Paveru ze Severomoravské organizace. Herbert Pavera je velice slušný, pracovitý a má volební výsledky. Na jaře jej Miroslav Kalousek označil za našeho zemědělského experta, tedy v době, kdy ten nejzásadnější střet v Poslanecké sněmovně vedeme s oligarchou, který je v čele agrární strany. Myslím, že je to člověk, který do tohoto týmu patří, já osobně jej budu volit.

Jiří Koubek

TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram