× Pohněme s tím. Společně!

Kacer: Společně znovu napneme plachty

Kandidátský projev Jaroslava Kacera na post v předsednictvu TOP 09

8. 12. 2013

Milé delegátky, vážení delegáti a milí hosté,

dovolte mi, abych se představil, jmenuji se Jaroslav Kacer a jsem předsedou regionální organizace TOP 09 Brno-město.

Jsem si vědom rčení, že samochvála nevoní, a snad to se mnou chvíli vydržíte.

Rád bych se s vámi podělil o několik úspěchů naší regionální organizace, které se nám společně podařilo dosáhnout za mého působení.

Zavedli jsme fungující transparentní systém regionální organizace,

pořádáme pravidelné akce pro členy a veřejnost

zavedli jsme programové konference,

vydávání výročních zpráv

či navázání mezinárodní regionální spolupráce s rakouskou a slovenskou stranou v rámci EPP.

Dále se nám podařilo zavést zvláštní členské příspěvky a za tři roky jsme tak byli schopni splatit vnitřní dluh ve výši cca 900 tisíc korun vůči centrále, s kterým jsme zdědili po minulém vedení z komunálních voleb v roce 2010.

Po úspěchu ve sněmovních volbách pod vedením admirála a prvního důstojníka jsme v roce 2010 vypluli s flotilou plavidel pod vlajkou TOP 09 do bouřlivých vod regionální politiky a tak jsme zcela zakotvili v politickém prostoru i na nejnižších úrovních. V příštím roce nás opět čeká mnoho bitev. Bude pouze na nás, zda budeme pokračovat kupředu nebo se nám kormidlo otočí opačným směrem v návaznosti na obecný odpor k politice a politickým stranám. Budeme se potýkat s větší konkurencí, kdy ve vodách se objeví zřejmě piráti a nejrůznější bárky s velkým finančním zázemím v očekávání nalezení ostrova pokladů. Musíme proto společně napnout plachty, aby se úspěch dostavil. Cílem by mělo být, abychom uhájili stejné přístavy jak v posledních komunálních volbách.

Dámy a pánové,

Do předsednictva jsem se rozhodl kandidovat proto, aby v tomto orgánu byl zástupce se znalostí problematiky regionálních organizací bez přímé vazby na horní palubu české politiky. Chci zahájit diskuzi o přípravě komunálních kampaní,

přípravě volebních programů,

o využití vnitrostranických a

případně vnějších expertů k připomínkování jednotlivých oblastí programů.

Chci docílit koordinace jednotlivých komunálních programů a nalézt společné řešení stejných či obdobných problémů.  Této oblasti vidím velkou výhodu pro zjednodušení nutných procesu a v předávání osvědčených receptů a zkušeností, kdy není nutné znovu vymýšlet něco, co je již někde vymyšleno a funguje. Sám jsem připraven sdílet jednotlivé teze a recepty, které již máme interně vydiskutované a případně i zavedené. Rád bych zahájil i diskuzi o financování regionálních organizací a o nastavení pravidel pro přípravu a financování komunálních voleb tak, aby byly zohledněny podmínky a potřeby regionů. Za úvahu jistě stojí i zavedení grantového systému pro regionální volební projekty. Úspěch plodí úspěch, toto bychom měli mít neustále na paměti.

Dámy a pánové,

je pro mne ctí ucházet se o funkci člena předsednictva. Děkuji za hlasy všem, kteří mají podobné vidění dalšího směřování flotily TOP 09.

Děkuji vám za pozornost.

Jaroslav Kacer