Bušanský: Přijali jsme nelehkou úlohu

Kandidátský projev Petra Bušanského na post v předsednictvu TOP 09

8. 12. 2013

Dobrý den vážený pane předsedo, vážené dámy a vážení pánové,

já budu určitě stručnější, avšak dovolte mi se krátce představit. Jsem člověk, který ví, co dělá, než hovoří, proto asi ten můj projev bude stručnější. Je mi 35 let, mám dvě děti, vystudoval jsem hotelovou školu, a dále jsem se věnoval studiu na univerzitě Jana Ámose Komenského oboru řízení lidských zdrojů, čemuž jsem se prakticky převážnou většinu mého profesního života věnoval a chci se dál věnovat. Je to obor, který mě baví.

V TOP 09 jsem od roku 2009 a v roce 2010 jsem převzal velmi nelehkou úlohu. Byl jsem zvolen regionálním předsedou TOP 09 v Liberci, a jak jistě všichni dobře víte a pamatujete si, tak jsem prakticky převzal to shnilé jablko, které jsme tam měli.  Bylo to fatální selhání členské základny u nás. Na druhou stranu to dnes hodnotím jako všechno zlé pro něco dobré. Byli jsme na začátku, neměli jsme politické zkušenosti. Na začátku nás to rozložilo, ale na druhou stranu nám to dalo obrovskou výzvu ponaučit se z chyb, které jsme udělali. A jsem přesvědčen o tom, že jsme to dokázali. Jak jsme to udělali? Co máme za sebou? Stabilizovali jsme členskou základnu v Liberci. Připravili jsme vhodné kandidáty do následujících komunálních voleb. Chceme posílit, to je i ta moje pozice tady, postavení vůbec Libereckého kraje v rámci celostátní politiky TOP 09 a získat hlavně vlastní identitu Liberecké TOPky, protože dlouhou dobu jsme byli, respektive nebyli vidět. Máme mnoho úspěchu v komunální politice v jiných městech, ale když se nedokáže prosadit v kraji v tom hlavním městě ta daná strana, tak prakticky není vidět. Proto byl můj cíl, který jsem si stanovil na sněmu v roce 2010, kde jsem kandidoval jako předseda, obhájit a dovést Libereckou TOPku k úspěšným komunálním volbám. Prakticky ničím jiným jsem se v TOPce nezabýval, jenom tímto, protože to považuji za strategické a důležité. A nejenom pro Liberec, ale i pro vás, pro nás, protože musíme působit celoplošně.

Co jsme dokázali? Já bych řekl, že důkazem toho, že jsme se semknuli a jak pracujeme silou poslední volby do poslanecké sněmovny. Dokázali jsme v Libereckém kraji udělat druhý nejlepší výsledek v republice. Čím jsme toho dosáhli? Jednoznačně tím, že jsme eliminovali jakési táborové uskupení, které dříve mělo tendenci rozkládat TOPku. Dokázali jsme si říci, že máme společný a jednotný názor, za kterým půjdeme a budeme ho prosazovat. A obhájili jsme dva poslance do parlamentu, což bylo zapříčiněno opravdu tím, že jsme se konsolidovali a společně jsme to odmakali. Měli jsme naprosto perfektní komunální kampaň. A to samozřejmě i díky našemu novému krajskému předsedovi Petrovi Pošmurnému, kterému bych rád tady před vámi poděkovat protože to je první krajský předseda v Liberci, který vede správně TOPku.

To je prakticky ukázka toho, jaký jsem člověk, za jakým cílem jsem šel a jaké máme výsledky. Tady vám nabízím moji práci spíše pragmatickou než dlouho sáhle hovořící a chtěl jsem vás požádat o moji podporu v kandidatuře do předsednictva celostátního působení TOP 09.

Děkuji. Kandidaturu přijímám.

Petr Bušanský
kandidát do předsednictva TOP 09

V Praze 8. 12. 2013

Štítky
Osobnosti: Petr Bušanský
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme