TOP 09: Zkrátili jsme stanovy o polovinu

22. 10. 2011

Stejně jako se top 09 mění a roste, je potřeba měnit pravidla, podle kterých strana funguje. Delegáti sněmu TOP 09 v první den jednání mimo jiné schválili navrženou změnu stanov strany. Dva roky fungování ukázaly, že původní stanovy TOP 09 jako nově vzniklé strany je nutné mírně upravit a především zjednodušit.

Změna stanov vychází ze zkušeností fungování strany během dvou let. V době, kdy se veškeré normy prodlužují a komplikují, šla TOP 09 jiným směrem. Soubor pravidel pro fungování strany zkrátila o polovinu.  „Chceme totiž být srozumitelní nejen navenek, ale hlavně pro naše členy, kterých se stanovy nejvíc týkají,“ říká generální sekretář TOP 09 Pavel Severa.

Změnu stanov delegáti sněmu schválili poté, co návrhy nejprve prošly diskusí v předsednictvu strany a výkonném výboru.

Původně se součástí nových stanov mělo stát i právo předsedy hnutí Starostové a nezávislí Petra Gazdíka, jako předsedy nejbližšího koaličního partnera, aby mohl být plnohodnotným členem předsednictva TOP 09. Cílem bylo posílit spolupráci obou stran. Ministerstvo vnitra však tento bod stanov zamítlo.

TOP 09 má v současnosti 4 444 členů. V celkem 85 regionálních a 241 místních organizacích. Zatímco před dvěma lety byla stranou, která neměla ještě zcela dokončenu svoji strukturu. Změna stanov tak reflektuje mimo jiné vznik dalších místních i regionálních organizací. „Struktura je dokončena,“ vysvětlil volební manažer Jaroslav Poláček.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09

V Hradci Králové 22. 10. 2011

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme