Vítězslav Padevět

Kandidát do Senátu za obvod č. 3 - Cheb

RNDr. Vítězslav Padevět se narodil roku 1958 v Příbrami. Vystudoval střední průmyslovou školu hornickou, obor geologie a důlní měřičství. Po maturitě nastoupil do práce v uranových dolech u Tachova jako dělník – vzorkař.. Postupem času se vypracoval do pozic geolog ,geofyzik úseku, technik vrtných prací a nakonec se stal velitelem báňské záchranné stanice. On sám bere třináct let v prostředí dolů jako dobrý základ pro další život. Při práci vystudoval přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy a v roce 1987 získal titul Doktor přírodních věd. V letech 1990-1992 se stal místopředsedou Okresního národního výboru v Tachově pro oblast školství, zdravotnictví a sociálních věcí. Převzal zde agendu dětských domovů, domovů důchodců a pomohl ke zřízení první letecké záchranné služby. V roce 1990 se stal členem městské rady v Tachově. Roku 1993 založil rodinnou firmu Vega Trucks, která úspěšně funguje doposud.

Od počátku svého podnikání pomáhá finančně a jinak podporuje řadu sociálních projektů. Jedná se například o podporu dětským domovům , finanční pomoc dětským sportovním oddílům jako je dětský fotbal, hokej, florbal atd. Dlouhodobá je i jeho pomoc Fondu ohrožených dětí, zvlášť zařízení pro týrané děti Klokánek v Janovicích, se kterými spolupracuje od založení tohoto zařízení. Vítězslav Padevět je součástí projektu Adopce na dálku a v současné době pomáhá organizačně i finančně při stavbách škol v nejchudších částech Nepálu. Jako lokální patriot také podporuje činnost Hornického spolku v Plané u Mariánských Lázní.

Členem TOP 09 je od jejího založení, je vlastně jedním ze zakládajících členů v Karlovarském kraji. V roce 2010 byl zvolen do obecního zastupitelstva Velké Hleďsebe. Aktivně se zapojil do práce ve Svazu měst a obcí ČR.

Vítězslav Padevět je v současné době rozvedený a má tři dcery a dvě vnoučata. O jeho zájmech vypovídá skutečnost, že je také členem rybářského sdružení v Tachově a členem modelářského klubu.

Rozhovory a komentáře

Přečtěte si názory našich kandidátů do Senátu
9. 10. 2014

Přečtěte si názory našich kandidátů do Senátu

Dozvíte se, proč se rozhodli pro svou kandidaturu a jaké problémy by chtěli jako senátoři vyřešit.

Celý článek
Nabízím slušnost a své zkušenosti
8. 10. 2014

Nabízím slušnost a své zkušenosti

Senátní volby se konají již za 2 dny a já jsem se rozhodl, že Vás tímto oslovím a požádám o podporu. Jmenuji se Vítězslav Padevět a většinu života jsem prožil na Tachovsku a Chebsku. Ve svém životě jsem zažil mnohé těžší, ale i radostné chvíle. Mám zkušenosti s nejrůznějšími sociálními projekty, které...

Celý článek
Vítězslav Padevět: senát a sněmovnu nemůže ovládat stejná
1. 10. 2014

Vítězslav Padevět: senát a sněmovnu nemůže ovládat stejná "parta"

Máte pocit, že je v dnešní době senát zbytečnou druhou komorou parlamentu? Senát nám pomáhá zvýšit úroveň zákonodárství a omezuje schvalování protiústavních a účelových zákonů. Zárověň přispívá k větší stabilitě právního řádu a k omezení..

Celý článek
V kampani se musí za lidmi
1. 10. 2014

V kampani se musí za lidmi

Mnoho kandidátů z nejrůznějších politických stran se v kampaních schovává především za billboardy nebo internetové reklamy. Nicméně politika má sloužit lidem, stejně jako politici...

Celý článek
Všechny barvy Nepálu
28. 8. 2014

Všechny barvy Nepálu

Jedná se o charitativní akci, kdy výtěžek z prodeje fotografií jde na stavbu škol v Nepálu. „Sdružení Namasté Nepál,“ vysvětlil pan doktor Vítězslav Padevět, „jsem poznal na internetu náhodou, když sháněli...

Celý článek
Co jsem si o kampani nemyslel
28. 8. 2014

Co jsem si o kampani nemyslel

Kandidát do Senátu za volební obvod č. 3 - Cheb RNDr. Vítězslav Padevět: "Ve svém životě jsem prožil mnohé. A to jak v soukromé, tak i v komerční a veřejné oblasti. Poslední dvě mají společnou jednu věc..."

Celý článek
Tachov - město s historií ale i s mnoha výzvami
26. 8. 2014

Tachov - město s historií ale i s mnoha výzvami

Mnoho obyvatel zde trápí hned několik problémů. Od vysoké míry nezaměstnanosti, kterou se však daří postupně mírně snižovat díky působení a růstu hned několika větších firem. Přes znatelný odchod...

Celý článek
Novela RUD - Finanční impulz rozpočtů všech obcí a měst v Karlovarském kraji
23. 5. 2012

Novela RUD - Finanční impulz rozpočtů všech obcí a měst v Karlovarském kraji

Novela rozpočtového určení daní, kterou dnes vládě předložil ministr financí Miroslav Kalousek, posílí rozpočty obcí o 12 miliard a přiblíží systém financování samospráv podmínkám, jež platí ve většině evropských zemí.

Celý článek
Kdo doplní kasu? V Mariánkách vsadí na průmysl a výzkum
3. 2. 2012

Kdo doplní kasu? V Mariánkách vsadí na průmysl a výzkum

Klesajícím příjmům do městské pokladny a snižujícímu se počtu obyvatel chce mariánskolázeňská radnice čelit nabídkou pozemků v průmyslových zónách. Přednost bude mít lehký průmysl a výzkum. „Jde o to, přilákat do města perspektivní firmy, které by vytvořily nová pracovní místa a městu přinesly daňové příjmy, a tím snížit jednostrannou závislost na lázeňství a cestovním ruchu, který město a všechny obyvatele už neuživí,“ uvedl starosta Zdeněk Král.

Celý článek

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme