Pavel Kárník

Kandidát do Senátu za obvod č. 42 - Kolín

Mgr. Pavel Kárník se narodil roku 1960 v Kolíně. Vystudoval Střední ekonomickou školu v Kolíně, obor všeobecná ekonomika. Dále absolvoval bakalářské studium na Vysoké škole politických a společenských věd v Kolíně a magisterské studium Vysoké školy ekonomie a managementu v Bratislavě v oboru Veřejná správa. Splnil také mnoho certifikovaných vzdělávacích kurzů, jako je například Kurz projektového managementu Masarykovy univerzity Brno, Řízení lidských zdrojů v kultuře nebo Manažerský přístup k rozpočtovému procesu. Založil občanské sdružení Ohradská beseda, jejímž předsedou byl tři volební období. Toto sdružení se orientuje na ochranu kulturních památek a starých zvyků v okolí Kolína, je členem také kolegia akademie Magnesia Litera.

Členem TOP 09 se Pavel Kárník stal roku 2009. Od téhož roku působí jako předseda Regionálního výboru TOP 09 Kolín a zároveň je členem předsednictva Středočeského Krajského výboru strany. Působí jako předseda Komise pro místopis, cestovní ruch a propagaci města a jako člen kulturní komise městské rady v Kolíně. Intenzivně se také stará o dlouhodobou propagaci cestovního ruchu v tomto městě, což dokazují úspěchy v grantových a dotačních řízení. V současné době je ředitelem Městské knihovny Kolín.

Pavel Kárník je ženatý a má dvě dcery ve věku 26 a 15 let. Mezi jeho zájmy patří rodina, knihy, historie, rybaření a zvířata, což dokazuje také fakt, že je členem Klubu švýcarských salašnických psů a Českého rybářského svazu.

Rozhovory a komentáře