Tomáš Papuga

Kandidát do Senátu za obvod č. 68 - Opava

Tomáš Papuga se narodil 15.12. 1966 v Ostravě. Po ukončení  základní školy nastoupil na gymnázium na ulici Dr. Šmerala, nyní Matiční v Ostravě, které absolvoval v roce 1985. Po roční přestávce, zasvěcené práci ve zdravotnictví, začal studovat LF UP Olomouc, absolvoval v roce 1993. V témže roce nastoupil jako absolvent na chirurgické oddělení Slezské nemocnice v Opavě, kde pracoval jako oddílenský lékař do roku 2002, absolvoval zde atestaci z chirurgie a poté získal specializovanou způsobilost v oboru chirurgie.  V roce 2002 začal pracovat na multioborové chirurgické jednotce intensivní péče, jako ošetřující lékař, od roku 2007 zde pracuje jako vedoucí lékař. Zároveň vykonává funkci primáře operačních sálů a centrální sterilizace. V posledních letech, se vzhledem k problematice pacientů na jejich jednotce snaží více věnovat problémům spojeným s výživou u chirurgických nemocných v pooperačním období.

Tomáš Papuga je ženatý. Jeho žena Pavlína je zdravotní sestra. Společně mají 2 děti, Natálku a Tobiáše. Mezi záliby Tomáše Papugy patří v prvé řadě čas strávený s rodinou a jejich psy na zahradě a při společných cestách. Také si plánuje uspořit kousek času pro svého nového koníčka – motorku, kterou se těší, až se ženou na jaře osedlají.

Od roku 2009 je Tomáš Papuga členem TOP 09, pracoval jako místopředseda a aktuálně jako předseda regionální organizace Opava, kde je členem krajského výboru TOP 09 MSK. Členem jiné politické strany nikdy nebyl.

Rozhovory a komentáře

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme