Aleš Nevrla

Kandidát do Senátu za obvod č. 62 - Prostějov

Aleš Nevrla se narodil v roce 1955 v lékařské rodině. Otec byl primářem gynekologicko-porodnického oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci. Od narození až dosud žije v Prostějově.  Po absolvování základního vzdělání vystudoval prostějovské gymnázium, kde maturoval v roce 1975. Poté byl přijat na Lékařskou fakultu Palackého university v Olomouci a po promoci v roce 1981 a absolvování vojenské služby nastoupil jako lékař na ženské oddělení Nemocnice Prostějov, kde s přestávkami pracuje dodnes.

V  letech 1987 - 1991 působil Aleš Nevrla jako zdravotnický expert v Libyi. Po návratu do Prostějova se věnoval především miniinvazivní chirurgii a v letech 1991 – 1995 zde, v okresní nemocnici, zavedl laparoskopickou operativu. Některé operační výkony provedl jako vůbec první v České republice. V roce 1995 přijal Aleš Nevrla nabídku na post přednosty ženského oddělení ve Zlíně. V roce 1999 se stal primářem gynekologicko – porodnického oddělení nemocnice v Kroměříži. Během roku 2001 se definitivně vrátil do Nemocnice v Prostějově, kde na pozici primáře pracuje dosud. Má nejvyšší odborné vzdělání a je členem několika odborných společností.

Permanentní stres operačního oboru vyvažuje svými zálibami. Věnuje se především literatuře - hlavně literatuře faktu, rád navštěvuje divadelní představení a koncerty. Ve volném čase rovněž sportuje. Má rád cyklistiku, tenis a střelbu. Čas od času se sveze na motocyklu. V zimě pravidelně lyžuje. Srdeční záležitostí je pro něj ale potápění. K tomuto sportu přivedl oba své syny. Především mladší, který má 10 let, tomuto sportu úplně propadl. Jeho starší syn rovněž pracuje jako lékař v prostějovské nemocnici. 

MUDr. Aleš Nevrla nikdy nebyl a dosud není členem žádné politické strany. Do politiky vstoupil před 2 lety úspěšnou kandidaturou do městského zastupitelstva na kandidátce TOP 09. V komunální politice získal zkušenosti a jako člen zastupitelstva dělá to, co dělal celý svůj profesní život - pracuje pro Prostějov a region střední Moravy. Doufá, že dostane šancí hájit zájmy občanů i na celostátní úrovni. Proto přijal nabídku TOP 09 kandidovat do senátu jako nezávislý kandidát.

Rozhovory a komentáře

Speciální kalkulačka poradí, koho volit
9. 10. 2012 | 14:30

Speciální kalkulačka poradí, koho volit

Unikátní projekt kohovolit.eu, který nerozhodnutým či váhajícím voličům poradí, kterého ze senátních kandidátů na Prostějovsku, Tovačovsku a Kojetínsku má vybrat, byl spuštěn v uplynulých dnech. Stačí Vám pouhých pět minut na to, abyste zjistili, jak se Vaše názory shodují s názory uchazečů o křeslo v horní komoře českého parlamentu. Volební kalkulačka pro volební obvod 62 je k dispozici zde (http://volebnikalkulacka.cz/senat-2012/page.php?&dummy=1&constituency_code=62). Přeji šťastnou volbu! Váš Aleš Nevrla

Celý článek
Nevrla: Děti jsou naší nadějí
9. 10. 2012 | 10:00

Nevrla: Děti jsou naší nadějí

Proč se uznávaný prostějovský porodník Aleš Nevrla rozhodl kandidovat do Senátu? Jak vypadá běžný pracovní den špičkového lékaře? Na jaké oblasti se v případě zvolení do horní komory českého parlamentu hodlá zaměřit? Odpovědi na tyto a další otázky najdete v rozhovoru.

Celý článek
Trasa - Na bicyklech Němčickem - 15.9.
14. 9. 2012 | 15:00

Trasa - Na bicyklech Němčickem - 15.9.

Na bicyklech Němčickem Start - obec Srbce 15.9. 2012 v 11.30hod   Cesta Srbce – Tištín Srbce 0m Vitčice 1350m Vrchoslavice – kostel 4750m Němčice na Hané – náměstí 6850m Víceměřice – kostel 9500m Nezamyslice – pod kostelem 12350m Tištín – pod kostelem 14600m Převýšení 84m ; max. stoupání na 1.km 25m;

Celý článek
Proč budu volit MUDr. Aleše Nevrlu
14. 9. 2012 | 14:15

Proč budu volit MUDr. Aleše Nevrlu

Ukazuje se stále více, že Senát má v našem politickém systému své oprávnění. Je skutečně jakousi pojistkou proti rychlovýrobě legislativních zmetků. Aby však Senát takto skutečně fungoval, musí být složen z osobností, které mají důvěru svých spoluobčanů a za svou práci ručí vahou své osobnosti, která je prověřena léty životních zkušeností.

Celý článek
Nechci lidem slibovat vzdušné zámky
14. 9. 2012 | 10:00

Nechci lidem slibovat vzdušné zámky

Jak hodlá známý lékař Aleš Nevrla v případě úspěchu v senátních volbách na Prostějovsku a Přerovsku pomoci obyvatelům senátního obvodu? Odpověď na tuto a další otázky poskytl v rozhovoru s redaktory Českého rozhlasu Olomouc.

Co je podle Vašeho názoru nejdůležitější v programu TOP 09 a Starostů, za které kandidujete? Jsou to především ekonomická témata. Úsporná opatření jsou nezbytná, bez nich se nemůžeme odrazit ode dna. Stejně důležité jsou všechny kroky, které povedou k odpovědnému a transparentnímu nakládání s veřejnými penězi. Nejen stát, ale kraje, obce a další veřejné instituce se musejí začít chovat jako správný hospodář.  

Celý článek
TOP 09 a Starostové: Jedeme v tom s vámi
12. 9. 2012 | 16:00

TOP 09 a Starostové: Jedeme v tom s vámi

Na den přesně měsíc před volbami odstartovali kandidáti top 09 a starostů oficiálně krajskou a senátní volební kampaň. Symbolicky vyrazili na bicyklech společně na trasu od radnice na horním náměstí v Olomouci, kterou vedou jejich zástupci po úspěšných komunálních volbách, ke krajskému úřadu.  „Krajský úřad není místo, kterému by se lidé měli vyhýbat a dívat se na něj jako na nedotknutelnou slonovinovou věž. My budeme na kraji s lidmi maximálně komunikovat,“ říká kandidát na hejtmana, poslanec Bořivoj Šarapatka.

Celý článek
V Čelechovicích na Hané házeli v sobotu flintu do žita
9. 9. 2012 | 18:00

V Čelechovicích na Hané házeli v sobotu flintu do žita

Zahradní slavnost v Čelechovicích na Hané nabídla v sobotu 8. září návštěvníkům odpoledne plné zábavy i kulinářských zážitků. Možnost ochutnat vdolky, které upekly účastnice soutěže o nejlepší "Hanácké vdolek" si nechal ujít málokdo.

Celý článek

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme