Volby 2017 do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR

Sněmovní volby 2017

Volby do Poslanecké sněmovny nás čekají na podzim letošního roku. Prezident musí termín voleb vyhlásit nejpozději 90 dnů před jejich konáním. Předpokládá se proto, že letošní volby do sněmovny budou ve dnech 20.–21. října. Zákon říká, že lhůta pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky začíná třicátým dnem před uplynutím volebního období a končí dnem jeho uplynutí.

Volit budeme standardně v pátek odpoledne (14–22 hod.) a v sobotu dopoledne (8–14 hod). I letos bude možné hlasovat s využitím volebních průkazů.

Všechny strany se na volby připravují. TOP 09 představila Vizi 2030, se kterou se už v únoru vydala na roadshow do všech krajů. Ideu úspěšné země a odolné společnosti chce diskutovat se členy, podporovateli a občany v regionech. Z jednotlivých tezí Vize 2030 bude vycházet program TOP 09 pro letošní volby do Poslanecké sněmovny.

V TOP 09 se také už nyní vybírají lídři kandidátek v jednotlivých krajích a obsazení dalších míst na kandidátkách. Jaké osobnosti nabídne voličům v těchto volbách se definitivně rozhodne do konce března.

Výsledky minulých voleb najdete přehledně na stránkách statistického úřadu www.volby.cz. Archiv volebních rubrik TOP 09 najdete zde.

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09