15. Jiří Kočandrle

49 let, místostarosta České Lípy, TOP 09

Jiří Kočandrle se narodil 3. 10. 1964 v Mostě. Absolvoval zemědělskou technickou školu a v současnosti se stále vzdělává na vysoké škole regionálního rozvoje. Do roku 1996 byl totiž dlouhodobě v USA, po návratu do Česka pracoval jako vedoucí odbytu ve společnosti Crystalex a poté jako vedoucí útvaru podpory prodeje. V roce 1999 se stal ředitelem a jednatelem mezinárodní zásilkové služby firmy Crystal Online CZ.

Od roku 2010 je Jiří Kočandrle místostarostou České Lípy. Ve funkci se zaměřuje na transparentní chování radnice a správu veřejných peněz. Město zveřejňuje všechny zakázky od 1 koruny, pořádá elektronické aukce, zavedlo protikorupční linku, pořizuje videozáznamy z jednání zastupitelstva a zveřejňuje například také všechny materiály zastupitelstva včetně příloh týden před samotným jednáním.

Jiří Kočandrle je ženatý. Má dospělého syna a dceru s manželkou Věrou. Jeho koníčkem je geocaching (sport s využitím GPS) a fitness.

Články