TOP 09: Čtyřnohý miláček – respekt je třeba na obou stranách

28. 9. 2014

Záleží nám na pejscích i pejskařích a jsme rádi a respektujeme fakt, že je jich v Kroměříži tolik. Je ovšem nutné, aby byl respekt oboustranný. Tedy aby i pejskaři a samotní pejsci respektovali jistá pravidla.

 „V současnosti připravujeme projekt parku pro psy. Ten je výhodný pro pejskaře a také pro ty, kteří pejsky nemají a vadí jim například znečištění, které je s pejsky někdy spojeno“, říká Lenka Mergenthalová, radní a lídr kandidátky TOP 09 pro Kroměříž a místní části.  

Parky pro psy nejsou novinkou, ale v Kroměříži prozatím chybí. Jejich vybudování není nákladné, ale přínosy jsou zásadní. Přispívají například i k vyšší čistotě dětských hřišť, pískovišť a trávníků. Pro zvýšení čistoty dále plánujeme distribuci biorozložitelných sáčků na psí exkrementy, které jsou šetrné k životnímu prostředí.

„Situaci, kdy u koše chybí papírový sáček na psí exkrementy, zná snad každý. Pokud zde sáček je, pak se s ním mnohdy špatně manipuluje a výsledek bývá nehezký“, uvedl Emil Sedlařík, dvojka kandidátní listiny a předseda výboru místní části Vážany a dodává: „Proto s sebou mnoho pejskařů nosí mikrotenové sáčky. My nabídneme každému, kdo platí poplatek za psa, aby si na radnici vyzvedl určité množství biorozložitelných sáčků, které jim sběr exkrementů usnadní a které jsou zároveň šetrné k životnímu prostředí“.

Pro zvýšení povědomí o nutnosti vycvičit pejska k pohybu nejen ve městě uspořádala TOP 09 pro Kroměříž i místní části seminář, kterého se zúčastnilo na 60 pejskařů a 15 pejsků.

Volby do komunálních zastupitelstev se uskuteční již 10. a 11. října.

Zlín, 22. září 2014, TOP 09 pro Kroměříž i místní části

Kontakty:

 

MUDr. Lenka Mergenthalová, MBA, 603 880 801, mergenthalovalenka@seznam.c

Bc. Emil Sedlařík, 604 229 311, emil.sedlarik@top09.cz

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme