Seifert: U zámku otevřeme kluziště

2. 1. 2017

Zámecké kluziště pro veřejnost otevřou v Holešově. Atrakci postaví v unikátním prostředí historické zahrady, rozměry ledové plochy budou 15 krát 30 metrů.

„Zabere prostranství před zámkem, na mlatovém povrchu a částečně i na trávě. Nebudou tam plastové desky, ale skutečný led," potvrdil starosta Holešova za TOP 09 Rudolf Seifert.

Poprvé se otevře zřejmě 8. ledna, stavět se totiž může až po novoročním ohňostroji, který sledují tisíce lidí právě z plochy u zámku.

Město totiž s umístěním kluziště nemá příliš na výběr. Potřebuje nejen prostor, ale i dostatečnou kapacitu zdroje elektřiny. Obojí má právě jen zámek. „Rozvody jsou posílené kvůli hudebním festivalům a dalším akcím, jež se v zahradě konají. Je to jediné místo, které provoz kluziště utáhne," vysvětlil Rudolf Seifert (TOP 09). Radnice do toho investuje víc než milion, jen pronájem kluziště vyjde na 850 tisíc korun bez daně, náklady na elektřinu se vyčíslí až na konci března.

Led má totiž vydržet celé tři měsíce a výslednou cenu ovlivní počasí. Pokud nebude přát a teploty vystoupají nad deset stupňů, skončí provoz dřív. „To už by byly opravdu obrovské náklady. I tak je cena vysoká, ale chceme bruslení lidem nabídnout, zvlášť když jsou zimy v posledních letech stále méně zimní," dodal Rudolf Seifert (TOP 09).

Detaily provozu, včetně ceny vstupného, se teprve dolaďují.

Kluziště už se jednou ve městě plánovalo, vzniknout mělo při rekonstrukci Amerického parku. Původně plánovaná venkovní plocha se ale postupně rozrostla na krytou halu, která by park zásadně změnila, a lidé se postavili proti.

Teď se může nápad v upravené podobě vrátit. Pokud bude o dočasné kluziště zájem, bude vedení města znovu uvažovat o stabilní ploše.

Zdroj: Mladá fronta DNES, 2. 1. 2017, str. 14

Štítky
Osobnosti: Rudolf Seifert
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme