27. 9. 2016

Setkání automobilových veteránů, řada expozic na zámku či tradiční Festival židovské kultury: to jsou nejúspěšnější akce letošní turistické sezony v Holešově. Tamní radnice ji zatím hodnotí pozitivně, i když na definitivní čísla co do návštěvnosti je prý ještě brzo.

„Letošní sezonu můžeme zatím hodnotit pozitivně, podobně jako loňský rok. Zatím tedy ještě nemáme všechny informace o návštěvnosti města a zámeckých prostor, ale budou minimálně na loňské úrovni," potvrdil pro Deník holešovský starosta Rudolf Seifert (TOP 09).

Jak sám dodal, velkým lákadlem byl právě zámek a jeho výstavy: především expozice nejvýznamnějších českých ilustrátorů nebo také přehlídka historických kočárků.

„Mnoho návštěvníků obdivuje naše židovské památky a bezpochyby i oba kostely, které jsou otevřeny v programu Otevřené brány," připomněl starosta Holešova. Během prázdnin se navíc ve městě konalo také několik významných akcí, které lidi hodně zajímaly. „Jednalo se třeba o Bikemaraton Drásal, setkání veteránů a velkému počtu návštěvníků se těšil i tradiční Festival židovské kultury či Letní škola barokní hudby," dodal holešovský starosta Rudolf Seifert: na definitivní statistická čísla si podle něj ale také v Holešově ještě pár týdnů počkají.

zdroj: Kroměřížský deník, str. 3., 24. 9. 2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme