Seifert: Holešov bude mít nové autobusové nádraží

18. 6. 2016

Do dvou let se začne pracovat na velké rekonstrukci autobusového nádraží v Holešově. „Je ve špatném stavu. Po opravě by mělo být propojeno s vlakovým nádražím tak, aby se z něj stal terminál," uvedl starosta Holešova Rudolf Seifert.

Výrazně se zlepší bezpečnost dopravy. Dnes se musí autobusy objíždět a stává se, že najedou i na nástupiště. „Oprava by byla žádoucí, především povrch vozovky a také zastřešení prvního nástupiště," podotkl náměstek ředitele společnosti Krodos Bus Vladimír Dostál.

Vylepšené bude také zázemí pro cestující nebo parkoviště u vlakového nádraží. Zvětšit by se mohl malý plácek se zpevněným povrchem, na který se vejde jen pár aut. Záleží ale na dohodě města s vlastníkem budovy vlakového nádraží.

Přeměna autobusového nádraží na moderní dopravní terminál vyjde na zhruba 20 milionů korun, z nichž 18 milionů by Holešov mohl získat v dotacích. Žádat o ně bude ještě letos. Jisté je, že rekonstrukce přinese velké dopravní komplikace, provoz ve městě ještě více zatíží náhradní zastávky, které omezí jízdu po Palackého ulici.

zdroj: MF Dnes, příloha Zlínský kraj, 18. 6. 2016, str. 16

Štítky
Osobnosti: Rudolf Seifert
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme