Peštuka: TOP 09 ve Zlínském kraji uspěje

4. 3. 2017

Novým krajským předsedou TOP 09 ve Zlíně se stal Vít Peštuka. Chce do strany přivést nové členy a připravit ji na letošní volby do Poslanecké sněmovny. Jeho prioritou jsou také komunální volby v roce 2018.

„Nebude to jednoduché, ale věřím, že ve Zlínském kraji uspějeme v parlamentních i komunálních volbách. Sami to ale nedokážeme, proto musíme oslovit nové členy. V posledních týdnech se k nám lidé hlásí a věřím, že je to jen začátek," říká nový krajský předseda TOP 09 ve Zlínském kraji Vít Peštuka, který se profesně věnuje vzdělávání soudců a státních zástupců na Justiční akademii v Kroměříži.

Prioritou nového předsedy bude právě získání členů a příprava TOP 09 na letošní volby do Poslanecké sněmovny a následující komunální volby v roce 2018. „Chystáme například semináře a diskuse pro občanskou společnost ve Zlíně, Kroměříži nebo třeba Uherském Hradišti. Naším cílem je aktivizovat lidi a ukázat jim, že zájem o politiku a dění kolem sebe má smysl," pokračuje Vít Peštuka, který jako vystudovaný filosof a teolog povede v Kroměříži přednášku a diskusi o hodnotách křesťanství a islámu a možnostech společného soužití těchto dvou velkých náboženství.

Nový předseda bude ve vedení kraje spolupracovat s místopředsedy Vlastislavem Navrátilem (region Vsetín), Zuzanou Vandame (region Uherské Hradiště) a Milanem Baroněm (region Zlín). „Hlavních úkolem nově zvoleného krajského výboru bude práce na kampani při volbách do poslanecké sněmovny. TOP 09 má výborný program, Vizi 2030 a řadu zajímavých osobností, takže se na tuto práci velice těším," uvádí Milan Baroň, který je zároveň předsedou místní organizace TOP 09 ve Zlíně.

Emil Sedlařík, krajský manažer

Osobnosti: