Peštuka: Nepřipusťme další Vítězný únor ani vítězný říjen

21. 2. 2017

Ve Zlínském kraji nám do loňska vládli komunisté. Více než dvě desetiletí po Sametové revoluci to lze nazvat skutečnou ostudou. Od podzimu 2017 se nám může stát, že budou vládnout v celé zemi. Před námi se otevírá reálná možnost přiblížit se situaci podobné Vítěznému únoru. Může přijít nový Vítězný únor, lépe řečeno vítězný říjen, protože právě v říjnu budou pravděpodobně volby do Poslanecké sněmovny.

Není to tak dávno, co byla pro demokratické parlamentní politické strany otevřená spolupráce s KSČM tabu. Časy se ovšem mění. Hnutí ANO přiznalo otevřeně, že nebude komunisty ignorovat stejně jako ČSSD, podle jejíhož předsedy je spolupráce s KSČM na parlamentní úrovni možná. Podle Jiřího Čunka z KDU-ČSL je zase reálnější spolupráce s KSČM než se Stranou zelených. Po letošních volbách se tedy můžeme dočkat toho, že komunisté zasednou ve vládě.

Lidé mnohdy zapomínají na hrůzy komunismu u nás nebo ve světě. Někdy si také neuvědomují, že současná KSČM je faktickou pokračovatelkou totalitní KSČ, protože se nikdy nezřekla jejích činů a ideologie. Podle mnohých představitelů KSČM byla například justiční vražda Milady Horákové legálním činem.

V našem demokratickém systému se KSČM dostalo té výsady, že nebyla zakázána a bylo jí dokonce umožněno existovat a působit na parlamentní úrovni. Výsadou voličů je ovšem rozhodovat o tom, kdo v Parlamentu České republiky zasedne. My sami tedy rozhodneme o tom, zda nám budou komunisté vládnout. Pokud je ve vládě nechceme, nevolme je a s nimi nevolme ani ty strany, které s nimi chtějí spolupracovat.

Komunisté nám už několik desetiletí vládli a ukázali dostatečně jasně, kam nás mohou a chtějí dovést. KSČM je myšlenkovým a ideovým pokračovatelem strany, která dlouhodobě nehrála fair play. Proto TOP 09 neplánuje spolupráci s touto stranou a využije všech prostředků, které nabízí demokratický právní stát a svobodná soutěž politických stran pro to, aby ve vládě nezasedli.

Vít Peštuka, člen krajského výboru TOP 09

Štítky
Osobnosti: Vít Peštuka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme