Peštuka: Je už i vedení města Kroměříž součástí Babišova holdingu?

27. 3. 2017

Prach pokrývající auta tak, že za dva dny můžete do myčky nebo hlučící traktory překračující rychlost. S tím se potýkají lidí žijící v Kroměříži u firmy Navos patřící do holdingu ministra financí Babiše. Není to jediný problém s Babišem, který v Kroměříži máme, a se kterým starosta města zvolený za ANO nic dělá.

Například v roce 2013 ukázalo měření překročení hlučnosti o 8,8 decibelu, tedy o polovinu. K ničemu to ale nevedlo. Lidé žijící v okolí firmy už pomalu rezignují a jsou smířeni s tím, že si, dle jejich slov, „Babiš na úřadech vše pohlídá" a nic se nevyřeší. Hned vedle najdeme také firmu Afeed, která má spojitost se současnou aférou s dluhopisy. Je vidět, že si Babiš dělá, co chce nejen v Kroměříži, ale i v celé republice.

Zarážející je, že Navos a dokonce také přilehlá firma Kmotr, která také patří do holdingu, porušují zákon o ochraně ovzduší. Ministr životního prostředí, svého času řídící pracovník firem stejného holdingu současného ministra financí Babiše, tomu tiše přihlíží. Prostě znečišťují více, než mohou. Když Navosu vyměřilo ministerstvo životního prostředí pokutu, byla následně zrušena – prý nebylo pochybení dostatečně prokázáno.

Také starosta města šel Babišovi na ruku, když chtěl v Kmotru rozšířit výrobu. Když byl konfrontován s důkazy, že se v podniku dějí nekalosti, ucukl, i když už byla městem podána žádost o řízení EIA. Nakonec vše svalil na ředitelku životního prostředí, která dle svých reakcí neměla o ničem potuchy a bála „tlaků", které na ni byly vyvíjeny.

Co z toho plyne? Firmy jsou v holdingu, ministerstvo životního prostředí je v holdingu a nejspíš i vedení města Kroměříž je v holdingu. Andrej Babiš si nejspíše myslí, že si náš všechny „kúpi". V Kroměříži se ale najdou lidé, které si ani Andrej Babiš „kúpit" nemůže.

 

Vít Peštuka, krajský předseda TOP 09

Štítky
Osobnosti: Vít Peštuka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme