Navrátil: Zákaz alkoholu ano, ale ne plošný

8. 4. 2015

Ve Valašském Meziříčí se vedou debaty o zákazu pití alkoholických nápojů na veřejnosti. Záležitosti se bude věnovat i městské zastupitelstvo a TOP 09 na něj přijde s jasným názorem. Zákaz alkoholu ano, ale ne plošný.

„Rozumím  tomu, že bezdomovci popíjející na veřejnosti jsou problémem. V žádném případě však nesouhlasím s plošným zákazem konzumace alkoholu na veřejnosti. Možná u nákupních center a v jejich blízkosti. Ale určitě ne v celém městě. Pro takový zákaz nebudu určitě hlasovat,“ říká předseda TOP 09 ve Zlínském kraji a zastupitel Valašského Meziříčí Vlastislav Navrátil.

Plošný zákaz nevnímáme jako řešení. Musí dojít k jasnému definovaní, na kterých místech a v jakou dobu dojde k zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejnosti. Bude to u nákupních center nebo během veřejných akcí na náměstí, kdy se v létě čepuje pivo do plastových kelímků a po té se konzumuje na veřejnosti? Bez odpovědí na tyto a další otázky nemůžeme pro návrh zvednout ruku.

Zaznívají také argumenty, že alkohol konzumovaný na veřejnosti vede k výtržnostem. „Od toho, aby bezdomovci a výtržníci nedělali na veřejnosti problémy, ať už střízliví, nebo s láhví v ruce, máme městskou a státní policii, která by si s nimi měla poradit,“ dodává Navrátil.

 

Valašské Meziříčí 8. dubna 2015                                                                          Tomáš Florián, krajský manažer

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme