Navrátil: Kvůli neschopnosti vlády se obchvat Valmezu znova odkládá

9. 3. 2016

Kvůli nečinnosti vlády budou zřejmě pozastaveny projekty za 130 miliard a jedním z nich je i obchvat Valašského Meziříčí. Ministr životního prostředí Prachař (ANO) totiž nedokázal kvůli neschopnosti vyjednat vyjímku v procesu EIA.

„Vypadá to, že nečinnost vlády, respektive ministra pro životní prostředí, bude mít své dopady i u nás ve Valmezu. Pokud se nepodaří vládě vyjednat výjimku, a zatím to tak nevypadá, tak se znovu prodlouží realizace obchvatu a Valašské Meziříčí přijde opět zkrátka," říká zastupitel Valašského Meziříčí za TOP 09 a lídr pro krajské volby Vlastislav Navrátil.

Ohrožena je realizace 3. etapy stavby I/35 Valašské Meziříčí-Lešná, tedy části severního obchvatu Valašského Meziříčí. Aby totiž mohlo Česko po schválení nového zákona o EIA (vliv na životní prostředí) pokračovat dál ve výstavbě dálnic i obchvatů měst, bylo třeba vyjednat výjimku v Bruselu. Ministr Brabec za hnutí ANO o tom věděl a on, ani vláda, nic neudělali. Znamená to zpoždění staveb a velké riziko nečerpání strukturálních fondů EU.

„Ministři za ANO tvrdí, že nekecají a makají. Po problému s mýtným je to další ukázka toho 'makání'. Státu utíkají miliardy a po čem budou jezdit lidi ve Valmezu, v Otrokovicích, nebo v Jablůnce to vládu nezajímá už vůbec. Zlepšení dopravní situace jim nic neříká a místo toho chtějí jen zavádět šmírovací tunely a další nesmysly," dodává Vlastislav Navrátil.

Význam stavby pro Valašské Meziříčí spočívá především v odvedení dopravy z průtahu městem. Vybudování čtyřpruhových silnic vyšších tříd je také pobídkou pro rozvoj podnikání a zvyšování zaměstnanosti.

 

Emil Sedlařík, krajský manažer

Valašské Meziříčí 9. března 2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme