Navrátil: Dnes zakazují košty, zítra sůl v celém království

7. 3. 2016

Chraňme zdraví, řekla si vládní koalice, tak zakážeme košty vína a slivovice. Vždyť alkohol je přece škodlivý. Sůl je ale také škodlivá, co kdybychom ji tedy v celém království, pardon republice, posbírali a naházeli do vody? To by byl asi stejný nesmysl, jako tento vládní návrh.

Návrh zákona o ochraně zdraví říká, kde všude bude možno prodávat alkohol. Jenže košty v tomto výčtu chybí. Takže košty vína a slivovice zřejmě nebudou, protože podle vlády na ně chodí jen alkoholici. Pokud si dobře pamatuji, tak jsme na košty chodili ochutnávat a vychutnávat.

Ve známé pohádce, kde chtěl Jan Werich zbavit království soli, nakonec prozřel a rozmyslel si to. Snad si to rozmyslí i vládní poslanci. Nesmyslných návrhů už podali dost. A když přijde opozice s něčím užitečných, tak to vláda hodí pod stůl. Třeba změny v zákoně o veřejných zakázkách. Členové vlády tak dál mohou soutěžit ve veřejných zakázkách a vlastně posílat peníze sami sobě. To je hezká malá domů, nemyslíte? Vládní strany si na to jistě připily.

Vlastislav Navrátil, krajský lídr TOP 09 ve Zlínském kraji