Navrátil: Dnes zakazují košty, zítra sůl v celém království

7. 3. 2016

Chraňme zdraví, řekla si vládní koalice, tak zakážeme košty vína a slivovice. Vždyť alkohol je přece škodlivý. Sůl je ale také škodlivá, co kdybychom ji tedy v celém království, pardon republice, posbírali a naházeli do vody? To by byl asi stejný nesmysl, jako tento vládní návrh.

Návrh zákona o ochraně zdraví říká, kde všude bude možno prodávat alkohol. Jenže košty v tomto výčtu chybí. Takže košty vína a slivovice zřejmě nebudou, protože podle vlády na ně chodí jen alkoholici. Pokud si dobře pamatuji, tak jsme na košty chodili ochutnávat a vychutnávat.

Ve známé pohádce, kde chtěl Jan Werich zbavit království soli, nakonec prozřel a rozmyslel si to. Snad si to rozmyslí i vládní poslanci. Nesmyslných návrhů už podali dost. A když přijde opozice s něčím užitečných, tak to vláda hodí pod stůl. Třeba změny v zákoně o veřejných zakázkách. Členové vlády tak dál mohou soutěžit ve veřejných zakázkách a vlastně posílat peníze sami sobě. To je hezká malá domů, nemyslíte? Vládní strany si na to jistě připily.


Vlastislav Navrátil, krajský lídr TOP 09 ve Zlínském kraji

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme