Baroň: Proč primátor nechtěl Zlíňanům vrátit vodu?

1. 12. 2016

Olomoucký soud rozhodl, že je převod Vodovodů a kanalizací Zlín z roku 2004 na zahraniční firmu Veolia neplatný. Co to pro Zlíňany znamená? Že by si opět mohli hospodařit s vodou, která může být navíc levnější. Jen primátor Adámek tomu chce opět házet klacky pod nohy.

Soud totiž již dvakrát rozhodl, že byl převod neplatný. V obou případech bylo podáno odvolání a verdikt byl zamítnut. Co teď dělá vedení VaK a primátor? Chce opět čekat na další přezkum soudem. Místo toho, aby se připravilo převzetí majetku a město jej začalo spravovat, dává představenstvo Vak společně s primátorem další šanci společnosti Veolia, aby si ponechala rozhodovací právo o vodě.

Voda je ve Zlíně drahá, nebo rozhodně dražší než jinde. Pokud by přešla zpět pod město, mohla by být levnější. Jediný, kdo by na tom tratil, je společnost Veolia. Tedy, pokud je pravda, že by tratila jen ona. Představenstvo Vak a také primátor Adámek se za práva společnosti Veolia přímo bijí. Neměli by raději zastupovat zájmy Zlíňanů?

Bez vody se nedá žít. Budeme ji vždy potřebovat a Zlíňané by si o ní měli rozhodovat sami. Pokud tohle primátor nechápe a nechce zastupovat zájmy Zlíňanů, pak by neměl být primátorem a měl by raději přímo pracovat pro společnost Veolia.

Milan Baroň, předseda MO TOP 09 Zlín

Štítky
Osobnosti: Milan Baroň
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme