Krucemburk nechal zateplit středisko

10. 9. 2014

Místní zdravotní středisko nechal zateplit městys Krucemburk. Hlavním důvodem byla snaha snížit náklady na vytápění.
„Akce byla financována také z evropských peněz, protože izolace stropů a obvodových zdí byla velmi mizerná,“ konstatoval starosta Krucemburku Jiří Havlíček.
Z půdy střediska musela být nejdříve odstraněna původní izolace, kterou tvořil zásyp volně nasypaným perlitem. Venkovní stěny byly izolovány patnácticentimetrovou vatou. Byla vyměněna i všechna okna včetně vchodových dveří, následovaly další nutné stavební úpravy.
„Někdo se mě ptal, proč tak velké peníze dáváme do zateplení? No, prostě proto, abychom radikálně snížili náklady na vytápění, zlepšili prostory, které využívají občané, a umožnili lékařům a lékárnici snížit i jejich provozní náklady,“ konstatoval starosta. Celkové náklady stavby přesáhly dva miliony a sedm set tisíc korun. Více než polovinu pomohla městysi uhradit dotace z EU.

ZDROJ: Havlíčkobrodský deník, 5.9.2014