Nepereme se za kačky, pereme se za svobodu médií

16. 4. 2014

TOP 09 a Starostové budou v kampani před volbami do Evropského parlamentu sbírat podpisy pod petici za nezávislost médií. Petice vyzývá Evropskou komisi, aby navrhla právní předpis omezující vlastnictví médií spojené s veřejnou funkcí.

Žijeme v době, kdy nás některá média zahrnují spoustou informací, mnohdy značně nekorektních, ale plně plnících přání, politické cíle a názory svých majitelů. Neúměrná koncentrace mediální moci do rukou těchto politických podnikatelů je velice nebezpečná pro svobodu jedince a celé společnosti. Dle mého názoru stejně, dokonce více nebezpečná než totalitní praktiky komunistického režimu, který mnozí z nás zažili.

S tímto nebezpečným stavem přímo nahlodávajícím demokracii se nepere jenom naše Česká společnost, ale mnoho zemí v Evropské unii. TOP 09 se v boji za nápravu tohoto stavu postavila na nezpochybnitelnou stranu barikády a podporuje petici:  Evropská iniciativa za pluralitu v médiích. Tato petice požaduje novelizaci stávající Směrnice o audiovizuálních mediálních službách (nebo přijetí nové směrnice) s cílem dosáhnout harmonizace národních předpisů se zřetelem k ochraně plurality v médiích jakožto nezbytného kroku na cestě k vytvoření funkčního vnitřního trhu.

Děkuji všem občanům, kterým není svoboda médií lhostejná a prosím o podporu a pomoc při sběru podpisů.

Odkaz na petici zde: http://www.stanislav-polcak.cz/iniciativa-za-pluralitu-medii

Ano, chci podepsat petici za pluralitu v médiích

Martin Sedlák, předseda krajské organizace TOP 09 Vysočina
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme